Google'dan uygulama güncellemeleri hakkında yeni karar - Haberler - indir.com

Google'dan uygulama güncellemeleri hakkında yeni karar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-03 21:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Uygulama mağazası Google Play uygulama güncellemeleri için Android 10 API hedeflemesi zorunlu hale geldi. Artık tüm yeni uygulamalar ve uygulama güncellemeleri Android 10 ve daha yeni API'leri hedeflemek zorunda olacak. Android işletim sisteminin patronu olarak değerlendirilen Google, Google Play için tüm uygulamalar için hedef API seviyesini güncelledi. 3 Ağustos tarihinden itibaren yayınlanacak olan tüm yeni uygulamalar için Android 10 (API seviyesi 29) ve üstünü zorunlu kılan Google, şimdi de aynı gereksinimi uygulama güncellemelerine getirdi. 

Android ekosistemi, devasa bir aktif cihaz sayısına sahip olduğu için Android 10'un işletim sisteminin en popüler sürümü olmasının kolay olmadığını ifade etmek mümkün. Yine de Google'ın Android cihazların daha hızlı bir şekilde güncellemesi için yayınlanmış olan Project Treble, Android 10’un en hızlı ‘yükseltilen’ Android sürümlerinden biri olmasını sağladı.

Facebook yine veri skandalıyla uğraşıyorFacebook yine veri skandalıyla uğraşıyor

Teknoloji devi Google, Android 10 ile beraber geliştiricilere katlanabilir akıllı telefonlar için destek, 5G karanlık tema ve gelişmiş gizlilik özellikleri gibi pek çok yeni API sunmuştu. Bu nedenle ise Google'ın geliştiricilere hedef olarak Android 10'u zorunlu kılması, uygulamaların gelişimi açısından da büyük öneme sahiptir. 

Hatta özellikle popüler uygulamaların çoğu Android 10 API'sine zaten geçiş yapmış durumdadır. Fakat henüz API güncellemesi almayan bazı  uygulamaların risk altın olduğunu söylemek mümkün. Bunun yanı sıra aynı zamanda Google, geliştiricilere bir önceki Android sürümünü zorunlu kılarak güncel API’lerin benimsenme hızını artırmayı ve geliştiricilerin kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmasını zorunlu kılmayı hedefliyor.


Analistlere göre Samsung Galaxy S20+ 5G telefonlarının en çok kazandıranı olduAnalistlere göre Samsung Galaxy S20+ 5G telefonlarının en çok kazandıranı oldu
macOS Big Sur 11.0.1'in ilk beta sürümü yayımlandımacOS Big Sur 11.0.1'in ilk beta sürümü yayımlandı
Android’de, Chrome yeni ekran görüntüsü özelliği için çalışılıyorAndroid’de, Chrome yeni ekran görüntüsü özelliği için çalışılıyor

PAYLAŞ