Google'dan 'unutulma hakkı' Açıklaması Geldi - Haberler - indir.com

Google'dan 'unutulma hakkı' Açıklaması Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Kişisel bilgi gizliliğinin korunması amacıyla Google, Avrupa Adalet Divanı'nın verdiği karar doğrultusunda sadece 32 ülkeyi kapsayan 'unutulma hakkı' uygulamasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Google tarafından yapılan açıklamada; Söz konusu uygulamanın Avrupa Adalet Divanı'nın kararı doğrultusunda sadece 32 Avrupa ülkesini kapsadığı ve herhangi bir ülkenin dışlanması gibi bir konunun söz konusu olmadığı belirtiliyor.

Google'ın resmi 'unutulma hakkı' açıklaması şöyle;

"Avrupa Adalet Divanı'nın yakın zaman önce aldığı karar çerçevesinde Avrupalı kullanıcıların arama motorumuzda yer alan sonuçların kaldırılmasını talep edebilmelerine yönelik bir web formu hazırladık. Mahkemenin söz konusu kararı, Google'ı bir bireyin unutulma hakkı ile kamuoyunun öğrenme hakkı konusunda verilmesi zor kararlarla karşı karşıya bırakmaktadır. Mevcut süreçte, bu konuların ayrıntılı şekilde ele alınması için uzmanlardan oluşan bir danışma kurulu oluşturuyoruz. Bunun yanı sıra, söz konusu kararın doğru şekilde değerlendirilip hayata geçirilmesi için, veri koruması konusunda faaliyet gösteren yetkililerle de birlikte çalışacağız."





PAYLAŞ