Google’dan Seyahat Sitelerini Bitirecek Hamle, Google Destination Nedir? - Haberler - indir.com

Google’dan Seyahat Sitelerini Bitirecek Hamle, Google Destination Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-05 10:51:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Google, elini attığı her sektörde başarılı işler gerçekleştirirken şimdi de elini Seyahat sitelerini bitirecek bir hamleyle geldi. Google'ın seyahat sitelerini bitirecek hamlesi Google Destination Nedir?

Google Destination Nedir?

Aramamotoru'nda yer verilenlere göre Daha önce otel rezervasyonu ve uçak biletlerine el atarak otel, bilet kiralama sitelerini batıran Google, artık şehir aramaları yaptığımızda Gezi Planlama bölümünün altında Seyahat Rehberi de yayınlar oldu. Örneğin İstanbul veya Doha araması yaptığımızda karşımıza çıkan Seyahat rehberi;

Google kamera uygulaması karanlık moda kavuşuyorGoogle kamera uygulaması karanlık moda kavuşuyor

Google'da "Doha seyahat Rehberi" aramasına tıkladığımızda seyahat ile ilgili 4 farklı ana kategoriden oluşan bir ekran geliyor. Bu ana bölümler şu şekilde;

  1. Seyahat Rehberi
  2. Yapılacaklar
  3. Günlük Planlar
  4. Gezi Planlanlama

1-Seyahat Rehberi

Seyahat Rehberi diğer tüm kategorilerin özeti gibi. Seyahat Rehberi kısmında aranan şehrin fotoğrafları ve fotoğrafları görüntüleyen kişilerin isimleri bulunurken üst kısımda da diğer kategorilere yönlendiren linkler mevcut.

Fotoğrafların altında ise şehir hakkında kısa bir metin ve daha önce o şehir hakkında yorumlarını paylaşanların yorumları mevcut. Yapılan yorumların yıldız ve sayılarına göre de 4 farklı gezilecek yer tavsiyesi veriliyor.

Yapılacaklar bölümünün yanı sıra "Önerilen günlük planlar" ve "Gezi Planlama" listeleri de bulunuyor. Önerilen günlük planlar listesinin güzelliği ise 24 saatte gezilebilecek veya 48 saatte gezilecek yerlerin olması. Bu planları seçtiğinizde gezilecek yerlerin birbirine uzaklığı hesaplanmış ve en uygun rota çıkartılmış.

Gezi planlama kısmında ise seyahat rehberi yayınlanan şehirle alakalı uçak biletleri bilgileri veya araba ile gidilecek bir konumdaysa arabayla ulaşılacak süre ve yıldız sayısı en yüksek otellerde ortalama konaklama ücret bilgileri yer alıyor.

Bu bölümde gezi planlama bilgilerinin yanı sıra incelenen şehrin en çok hangi aylarda tercih edildiğini, şehir hakkında çekilmiş YouTube videoları ve insanların diğer şehirlerle ilgili paylaşımlarını öneren bir liste yer alıyor.

2-Yapılacaklar

Yapılacaklar kategorisinin altında gezilebilecek yerlerin altında ise o şehirde gezilecek yerlerin tamamı listeleniyor.

3-Günlük Planlar

Seyahat rehberinde özeti halinde olan "Günlük Planlar" kategorisi, seyahat durumunuza göre çocuklar için müsaitliği ve daha bir çok etmene göre rota önerisi bulunan bu bölüm, seçtiğiniz rotanın çevresinde bulunan mekanların birbirlerine yakınlıklarına göre otomatik rota oluşturuyor.

4-Gezi Planlama

Son bölüm Gezi Planlama ise seçtiğiniz konumlardan istediğiniz şehre, 1 kişilik uçak bileti ve minimum 3 yıldızlı otelde 1 haftalık konaklama ile ödenecek ortalama tutarı hesaplıyor. Kişi sayısı ve uçak bileti seçilen şehirlere göre değişiyor.

Bu sayfanın en altında ise gideceğiniz konum için en uygun uçak sefer ve fiyatları, altında ise o şehre ait popüler oteller listeleniyor.

Google Destination, bir çok internet sitesinin yaptığı bir çok işi tek başına yapıyor. Yaptığı her işte bu işi yapan işletmeleri işsiz bırakan Google bu yenilikte de birçok seyahat sitesinin kapanmasını sağlayacak.

Kaynak: Google Destination : Google’dan Seyahat Sitelerini Bitirecek Hamle


Google Haritalar'a 1 nisan şakası eklendiGoogle Haritalar'a 1 nisan şakası eklendi
Google Tablolar uygulamasına komutla anlık çeviri desteği geldi!Google Tablolar uygulamasına komutla anlık çeviri desteği geldi!

PAYLAŞ