Google'dan SEO tartışmalarına son noktayı koyan o yenilik geldi - Haberler - indir.com

Google'dan SEO tartışmalarına son noktayı koyan o yenilik geldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-12 10:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Sayısı milyarları geçen web sitelerinin ürettiği devasa bir bilgi okyanusu olan internet dünyası, bu devasa internet okyanusunda arama sonuçlarında bulunabilir olmak adına verilen amansızca uğraşın genel adı ise SEO. SEO, yeni arama motoru optimizasyonu olarak değerlendiriliyor. Arama motoru devi Google’ın yaptığı son yenilikler ile ucu bucağı olmayan teorilerin havada uçuştuğu SEO sektörünün cevabını aradığı sorunun açıklamasını net bir şekilde yapmış oldu.

Dünyanın devi olan arama motoru Google, kullanıcılarının hizmetine sunduğu bu özellik sayesinde Google Webmaster Tools kullanan ve web sitesini bu araca kaydeden kullanıcıların arama sonuçlarında gerekli anahtar kelimede web sitelerinin de durumunu gösteren bir bilgi kutucuğunu kullanıcılarına sunuyor. SEO destek hizmeti sunan servislerin “Sıra Bulucu” olarak isimlendirdikleri araca ihtiyacı sonlandıran gayet güzel olan bu yenilik, tüm bunların dışında geçmişe yönelik rapor sunması ile herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor. Normal şartlarda bu tür tavsiyeleri kendini SEO Uzmanı, SEO Ustası olarak nitelendiren kişilerden duyduğumuz iyi bir SEO için Google bizden ne istiyor sorusuna cevabı gene onlar sunuyor. Hatta öyle ki pek çok kimse bu tavsiyeleri edinebilmek için kurs kurs gezerek paralar harcıyor. Bugün bu haberimizde bu sorunun cevabını belki de ilk defa Google’dan bizzat dinleyeceğiz.

SEO Hakkında Her Şey SEOzone'15'teSEO Hakkında Her Şey SEOzone'15'te

Google’ın tavsiyeleri neler?

Google’da Siteniz ibaresinin hem altında bulunan “Geliştirme yollarını göster” ek kutusunu açtığınız zaman Google’ın kendi tavsiyelerine ulaşıyorsunuz. Şimdi ise bu tavsiyeler neler ve bize ne anlatmaya çalışıyor onları açıklayalım. Herkesin bildiği üzere Google Trend servisi ile anahtar kelimelerin aranma yoğunluğunu tespit etmek oldukça mümkün. Web sayfasında duyurduğu tavsiye listesinde içerik üreticilerine talebi olmayan konularda arzın pek bir fayda getirmeyeceğini açıklayan Google, bunu anlatırken sarsparilla esprisi ile açıklıyor. Bir diğer soru ise ayda yılda bir güncellenen sitelerde ne denli bir başarı elde edilebilir ki sorusu. Google bu soruya cevap olarak bahsi geçen tavsiye listesinde sık güncellenen sitelerin oldukça avantajlı olduğuna dikkat çekiyor.

Sitenin linkini önüne gelen her yere yapıştırmak doğru sanılan yanlışlar arasında yerini alıyor

Bir diğeri ise doğal yollardan web sitenize link verilmesi. Google’ın tam anlamıyla istediği şey, içeriğin kalitesinin bir ölçütünü de referans olarak gösterilmesi olarak değerlendiriyor. Ancak gel görelim ki pek çok içerik üreticisi ve aynı zamanda web geliştiricisi bu konuyu yanlış anlayarak hoyratça önüne gelen her siteye linklerini yapıştırarak, “Sitemize Tıklayın” yazısı bırakıyor. Bu yöntem sizin sandığınız gibi fayda falan sağlamıyor. Aksine sitenize oldukça zarar veriyor. Tıklatma kurnazlığının Google cephesinde hiçbir ehemmiyeti yok. Örneğin herhangi bir başlığı atıp ardından başka yerlerde dolanmak, yazıyı anahtar kelimeler ile dolgu cümleler ile bezemek ne yazık ki hiçbir fayda sağlamıyor. Google burada bize ele alına konunun kapsamlı içerikler ile hazırlanmasının gerektiğinin altını çiziyor.


Youtube SEO Ve Videoları Öne ÇıkartmaYoutube SEO Ve Videoları Öne Çıkartma
SEO Nedir?SEO Nedir?
 WordPress için En İyi SEO Eklentileri WordPress için En İyi SEO Eklentileri

PAYLAŞ