Google'dan müjde: Cloud Firestore herkese açık hale getirildi! - Haberler - indir.com

Google'dan müjde: Cloud Firestore herkese açık hale getirildi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-20 21:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Cloud Firestore adı ile 2014 yılında gerçekleştirilen satın alma sonrasında hizmete sunulan servis, şu anda herkese açık hale getirdi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Google, 2014 yılında yaptığı yeni bir girişim ile birlikte Cloud Firestore adındaki bulut tabanlı servis sağlayıcısını resmen kendi bünyesine katmıştı. Bu servis üzerine uzun zamandan beri hizmetlerini belirli bölgelere göre sunan Google, bu servisin artık tüm kullanıcılara yönelik erişime açıldığını duyurdu. Bu açıklama ile birlikte erişime açık hale gelen servis, geliştiricilere sunulmuş durumda. 

iOS Google Chrome’da web sayfası okuma listesine nasıl eklenir?iOS Google Chrome’da web sayfası okuma listesine nasıl eklenir?

Google Play Store'da Bağış İmkanı Başlıyor

Google Cloud Firestore nedir?

Google tarafından geçtiğimiz yıla kadar beta olarak testlerin sürdürüldüğü servis, NoSQL servislerine bir alternatif olarak sunuluyor. Alternatif kullanımlar mevcut olsa da Google'ın böyle bir servisi geliştirmesinin en önemli nedeni, gerçek zamanlı veri tabanı yönetimini sağlamak. 

Google'un Hayat Kurtaran 7 Uygulaması 

Cloud Firestore farkı ne?

Hızlı ve karmaşık sorgulara yönelik çok daha iyi bir performans sunan bu yeni servis, böylece geliştiriciler için büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu açıdan Google'ın yeni servisi ile birlikte hem mobil hem web geliştiricilerine yönelik çok daha cazip fırsatlar sunması bekleniyor. Üstelik planlama ve ücretlendirmesinde Google tarafından çok farklı bir çözümün sunulduğu Google Cloud Firestore’da standart ücretlendirmelerin dışında veritabanı üzerinden yapılan okuma-yazma-silme operasyonlarına göre bir politika belirleniyor ve özellikle düşük ölçekli işlerde işler az olduğu sürece daha ekonomik bir şekilde bu hizmetten yararlanmak mümkün olabiliyor.

Google tarafından yapılan bu değişiklikler ve herkese erişilebilir duruma getirilen yeni servis, kuşkusuz gelecek aylarda Google'ın bu alanda daha da güçlenmesini sağlayacak. Resmi adres üzerinden erişime açık durumda olan servis, üstelik çözümler, destek gibi bölümleriyle de dikkat çekiyor. 

Google Play Store Hataları Nasıl Çözülür?


Google Takvim'de muhtemelen kullanmadığınız 10 püf noktasıGoogle Takvim'de muhtemelen kullanmadığınız 10 püf noktası
Google Drive'da hangi formatlar desteklenir?   Google Drive'da hangi formatlar desteklenir?   

PAYLAŞ