Google'dan kripto para borsa reklamlarına izin geldi - Haberler - indir.com

Google'dan kripto para borsa reklamlarına izin geldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-04 11:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

ABD merkezli teknoloji şirket Google, dün bir açıklama yaparak ile kripto para birimiyle ilgili reklam politikalarının kapsamını ve içeriğini genişlettiğini söyledi. Google 3 Ağustos 2021 tarihinden itibaren kripto para borsalarının ve cüzdanlarının ABD bölgesindeki kullanıcıları hedefleyen reklamlar vermesine izin verecek.

Arama motoru denince akla gelen ilk isim olan Google, dün güncellenmiş bir reklam politikası açıklaması yayımladı. Açıklandığına göre güncellenen politikayla birlikte şimdilik sadece ABD bölgesindeki kullanıcıları hedefleyen kripto borsaları alanında faaliyet gösteren ve cüzdanlar sağlayan reklamveren şirketler belirtilen gereksinimleri karşıladıkları takdirde Google tarafından onaylanmak üzere kripto para birimleriyle ilgili hizmet ve ürünlerin reklamını yayımlayabilecekler. Google tarafından belirlenen kriterler ise şunlar;

TCMB raporuyla kripto paraların riskleri listelendi           TCMB raporuyla kripto paraların riskleri listelendi           

Kripto para tekrar yükselişe geçti

  • Usulüne uygun bir şekilde kayıt olmak
  • Bir Para Hizmetleri İşletmesi olarak en az bir eyalet veya federal ya da eyalet yetkili banka kuruluşu olmak
  • İster eyalet ister federal düzeyde olsun, yasal gereklilikler dahil olmak üzere ilgili yasal gereklilikleri sağlamak
  • Reklamların ve açılış sayfalarının tüm Google Ads politikalarına uygun olduğundan emin olmak

Bunun yanı sıra Google’ın güncellenen yeni reklam politikası, DeFi ticaret protokolleri, ilk kripto para teklifleri, kripto ile ilgili ürünlerin ticaretini, satışını ya da satın alınmasını tanıtan türde reklamlara izin vermeyecek. Ayrıca Google kripto para birimleri ile ilgili ürün sağlayıcılarını karşılaştıran ya da bir araya getiren reklamlara da izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Güncellenmiş politikayla birlikte ICO ön satışları veya halka arzları, kripto para kredileri, ilk DEX teklifleri, token likidite havuzları, barındırılmayan cüzdanlar, düzenlenmemiş Dapp’ler, kripto para birimi alım satım sinyalleri, kripto para yatırım tavsiyesi gibi konularda reklam yasağına tabi olacak.

2018’de yasaklanmıştı

Dün ki düzenlemeyle ABD bölgesi özelinde bu reklamlara izin veren Google, 2018 senesinin Mart Google, kripto para birimleri ile ilgili reklamların tamamen yasaklamıştı. Bu hamlenin hemen ardından Facebook ve Twitter gibi sosyal medya devlerinden de benzer bir reklam yasağı hamlesi gelmişti. Hatta o dönem teknoloji şirketlerinin bu hamlesi epey tepki de çekmişti.  Eylül 2018’de bu yasağı kısmen gevşetme kararı alan Google ABD ve Japonya’da düzenlenmiş kripto para borsalarının Chorme’da sertifikalı reklamcılar olmasına izin vermişti. Mart ayından Eylül ayına kadar ABD ve Japonya dışındaki kripto para platformları reklamları kullanamamıştı.

Ancak günümüzde kripto para borsasına olan ilginin artması, Google’ın bu konudaki politikasını da gözden geçirme kararı almasına neden oldu ve dünya çapındaki tüm reklamverenlere kapılarını araladı. Google’ın yeni politikası, dünya devlerinin gözünün kripto para piyasasının üzerinde olduğunu da göstermiş oldu.

 


Kripto para tekrar yükselişe geçtiKripto para tekrar yükselişe geçti
Norton, kripto para madenciliği için yeni hizmetlerini duyurduNorton, kripto para madenciliği için yeni hizmetlerini duyurdu

PAYLAŞ