Google'dan iOS 15 güncellemesi - Haberler - indir.com

Google'dan iOS 15 güncellemesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-21 14:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından yapılan iOS 15 güncellemesi sonrasında Google kendi uygulamalarında da benzer bir güncelleme gerçekleştirdi.

Apple, tablet ve akıllı telefonları için işletim sistemini yeni bir versiyona yükseltti. iOS.15 ve iPadOS 15 olarak adlandırılan yeni versiyonların dün itibariyle dünya genelinde piyasaya sunulmasının ardından yeni bir güncelleme de Google'dan geldi. Mevcut sürümlere getirilen yeniliklerden yararlanmak ve kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak adına güncelleme yapan Google, fotoğraflardan müzik uygulamasına kadar pek çok uygulamasını değiştirdi.

Google Fotoğraflar ve Youtube Müzik Değişti!

Yapılan değişikliklerden ilk etkilenen ise Google Fotoğraflar oldu. Daha büyük ve yeni widgetler ile desteklenen uygulamalar, böylece kullanıcıların ana ekranlarından da erişmesine imkan tanıdı. YouTube Müzik uygulamasında yapan yapılan değişiklik sayesinde kullanıcılar ana ekrandan kolay bir şekilde şarkıları erişebilecek, albüm ve çalma listeleri arasında geçişler yapabilecek.

YouTube Müzik için geliştirilen bir diğer özellik ise yapılan aramalar ile entegrasyonun artırılması oldu. Yapılan resmi açıklamalara göre kullanıcılar online olarak yaptıkları aramalarda şarkı ve sanatçı ile ilgili YouTube sayfalarına geçiş yapabilecek. Bu konuda ise arama sonuç sayfasında yer alan küçük YouTube Müzik ikonuna tıklanması yeterli olacak. 

Yeni widget'lar önümüzdeki haftalarda gelecek

Farklı uygulama ve araçlar için Google tarafından yeniliklere devam edileceği ve önümüzdeki haftalarda güncellemelerin yapılacağı belirtildi. 

Odak modu desteği

IOS 15 ile birlikte telefonlara getirilen gelişmiş odak modu desteği kullanıcıların farklı etkinlikler yaparken telefonlarını da bu doğrultuda ayarlamasını sağlıyor. Güncellemelerinde bu detayı da göz önünde bulunduran Google, artık Google uygulamalarının pek çok odak modu ile daha iyi bir şekilde çalışabileceğini söyledi. Google; Gmail, Meet, Görevler, Haritalar dahil olmak üzere ek çok uygulamasında önümüzdeki haftalarda güncelleme yapacağını belirtti. Şirketin resmi blog sayfasında yer alan detaylarda ise konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle;

Örneğin, Google Haritalar ile bir yere gidiyorsanız, dönüş yapmanız gerektiğinde yolların kapanması veya beklenmedik trafik kazaları gibi rotanızda değişiklikler olması durumunda size haber veririz. Ancak, o kadar acil olmayan veya acil işlem gerektirmeyen bildirimler, sizin için en uygun olan zamanda kontrol edebileceğiniz Bildirim Merkezi'ne gidecektir.





PAYLAŞ