Google'dan hizmetlerinin çökmesi hakkında açıklama - Haberler - indir.com

Google'dan hizmetlerinin çökmesi hakkında açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-15 13:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dün akşam saatlerinde Google’ın sahip olduğu başta YouTube olmak üzere birçok servisi bir süreliğine çöktü ve erişilemez hale geldi. Şirket tarafından yaşanan bo problemlerin teknik sorunlardan ötürü kaynaklandığı belirtildi ve konu hakkında açıklama geldi. ABD’li şirket Google, gün içinde yaşadığı bir problem ile YouTube, Gmail, Drive, Google arama, haritalar, Google Play ve diğer tüm Google hizmetleri bir süreliğine çöktü ve kullanıcılara bu servislere eirşemediler. Gün içinde Google’dan hızlı bir şekilde çözüm geldi ve erişim tekrar sağlandı. Şirketin basın dairesinin Sputnik’e yaptığı açıklamasında teknik sorunlar sebebiyle bu hizmetlerin çöktüğü ve bir süre sonra ise yeniden aktif olduğu belirtildi.

Google hizmetlerinin çökmesine açıklama geldi

2020'nin Google arama trendleri belli oldu2020'nin Google arama trendleri belli oldu

Google yaşanan bu sorunlara yönelik yaptığı açıklamasında "Bugün, dahili depolama kotasındaki sorunlar nedeniyle kimlik doğrulama sisteminde aksaklıklar meydana geldi, kullanıcıların sistemde oturum açmasını gerektiren hizmetler, yüksek hata katsayısı verdi. Şu anda tüm hizmetler yeniden çalışmaya başladı" dedi. Yaşanan bu sorun için kullanıcılarından özür dileyen Google, bu durumun bir daha gerçekleşmemesi için çalışmalarının sürdüğünü de ifade etti.

Google’ın hizmetlerinin bir süre erişilemez olması, Türkiye’de servislere bir kısıtlama yada engelleme getirildiği düşüncelerini akıllara getirdi. Ancak sorunun dünya genelinde olduğu bir süre sonra anlaşılmış oldu. Bildiğiniz üzere sosyal medya platformları ülkemizde bir temsilci sunmaz ise bant genişliği daraltmasına kadar yaptırımların olacağı konuşulmaya devam ediyor.  


YouTube da dahil olmak üzere hiçbir Google Servisleri'ne erişilemiyorYouTube da dahil olmak üzere hiçbir Google Servisleri'ne erişilemiyor

PAYLAŞ