Google'dan Hikayeler hamlesi - Haberler - indir.com

Google'dan Hikayeler hamlesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-07 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Google tarafından bugün paylaşılan bir blog yazısında Google uygulamasına Hikayeler özelliği ekleneceğinin bilgisi verildi. Özellik, yayıncılar tarafından çeşitli araçların yardımıyla kullanılabilecek ve Keşfet sekmelerinin en üst kısmında yer alacak. Günümüzde tüm sosyal medya platformlar neredeyse olmaz olmaz özelliklerinden Hikayeler sekmesine sahiptir. Kullanıcıların belirli bir süreliğine gösterilecek bir paylaşım yapmalarını sağlayan bu özellik artık sosyal medya platformlarının yanı sıra uygulamalarda bile kullanılır hale geldi. 

Söz konusu bu Hikayeler özelliğini bünyesine katacağını açıklayan son platform ise Linkedln olmuştu. Bunun ardından gelen isim ise Google'ın kendi uygulaması oldu. Google, bugün paylaştığı blog yazısında Google uygulamasının iOS ve Android sürümlerine Hikayeler özelliğini getirdiğini duyurdu. Özellik, şu anlık sınırlı sayıda ülkede kullanıma girdi.

Google Haritalar Live View güncellemesi ve yeni özelliklerGoogle Haritalar Live View güncellemesi ve yeni özellikler

Google Hikayeler özelliğini kullanıyor

Ay içerisinde 800 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını dile getiren Google uygulaması, Hikayeler uygulamasıyla daha kaliteli bir deneyim sunmayı hedefleyerek hareket ediyor. Söz konusu bu özellik şu anlık Amerika Birleşik Devletler, Hindistan ve Brezilya'da kullanıma girdi. Özellik sayesinde internette paylaşılan içerikler, Keşfet sekmesinin en üst kısmında yer alacak. Kullanıcılar, dikkatlerini çeken bir Hikaye'ye tıkladıklarında tıkladıkları diğer uygulamalarda olduğu gibi bu içerikler tam ekran şeklinde gözükecek. Dileten bir kili gördüğü hikayeden farklı bir hikayeye geçmek için diğer uygulamalarda olduğu gibi ekranı sağa kaydırabilecekler.

Google'ın söz konusu bu yeni özelliği, yayıncılar için yeni bir avantaj sağlayacak gibi gözüküyor. Yayıncılar, hikaye oluşturma, hikaye üzerinden gelir elde etme, hikayeleri paylaşma ve hikayelere bağlantı ekleyebilecekler. Hikaye oluşturmak isteyen yayıncılar WordPress için Web Story, MakeStories veya NewsroomAI'dan faydalanabilecekler.


Google, selfie filtrelerini kaldırmaya hazırlanıyorGoogle, selfie filtrelerini kaldırmaya hazırlanıyor
Google, YouTube hikayelerinde ses netleştirme teknolojisi başlattıGoogle, YouTube hikayelerinde ses netleştirme teknolojisi başlattı
Google, Android güvenlik ekibi ile kişisel verilerin korunmasını hedefliyorGoogle, Android güvenlik ekibi ile kişisel verilerin korunmasını hedefliyor

PAYLAŞ