Google'dan elektrik araç sahiplerine büyük kolaylık geliyor! - Haberler - indir.com

Google'dan elektrik araç sahiplerine büyük kolaylık geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-17 11:40:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Elektrikli araçların sayısı arttıkça bu konuda altyapılar da geliştirilmeye devam ediyor. Bu konudaki önemli hamlelerden birisi ise Google’dan geldi. İşte Google’dan değişime ilk hamle.
Elektrik araç kullanımı Türkiye’de çok yaygın olmasa da Tesla gibi markalar sayesinde Avrupa ve ABD ülkelerinde giderek artan bir sayıya sahip. Bu durum altyapı anlamında ihtiyaçları arttırırken aynı zamanda kişilerin farklı ihtiyaçlarını da ortaya çıkarıyor. Bu ihtiyaçlardan en önemlisi ise şarj istasyonları. Özellikle uzun yolculukların yapılması gerektiğinde araç için gerekli elektrik enerjisinin alınabilmesi adına elektrikli araçlar için hazırlanan şarj istasyonlarını gerektiriyor.

Elektrikli otomobiller için şarj istasyonu

Dubai'nin Yeni Elektrikli Otomobil Atılımı!Dubai'nin Yeni Elektrikli Otomobil Atılımı!

Google’dan istasyon bulma hizmeti

Google tarafından yapılan yeni bir açıklamada ise kullanıcıların bu konudaki ihtiyacına yönelik Google Haritalar servisi aracılığı ile hizmet verileceği belirtildi. Yapılan güncelleme ile birlikte hem iOS hem de Android uygulamalarında artık kullanıcılar en yakınlarındaki istasyonları görerek bilgi alabilecek. Üstelik sunulan hizmette sadece lokasyon bilgisi değil, istasyonun özellikleri de detaylı olarak belirtilecek. Böylece kişiler istasyondan hizmet almak istemesi halinde bu bilgiler doğrultusunda rota alabilecek.

Türkiye'de ve dünyada elektrikli otomobil satışları rakamlarla paylaşıldı

Sınırlı olarak hizmete sunuldu

Şu anda tüm dünyada kullanılamayan özellik belirli bölgelerde sunuluyor. Kişilerin istasyon bulmak istemesi halinde Google Haritalar servisinin arama bölümünde EV Charging Stations yazması yeterli olacak. Bu arama sonrasında bulunan lokasyon doğrultusunda kişilerin en yakındaki şarj istasyonlarını görmesi de mümkün olacak. Üstelik kullanıcılar tarafından eklenecek bilgilerle geliştirilecek olan şarj istasyon noktaları, fotoğraf ve yorumlarla desteklenecek.

Tesla otomobiller, kampçıların vazgeçilmez aracı olacak!


Elektrikli kamyon Tesla Semi'ye Yakından BakışElektrikli kamyon Tesla Semi'ye Yakından Bakış
Elektrikli otomobiller Apple'a strateji değiştirtiyorElektrikli otomobiller Apple'a strateji değiştirtiyor
Google'ın kurucu ortağı elektrikli otonom uçan taksisini tanıttıGoogle'ın kurucu ortağı elektrikli otonom uçan taksisini tanıttı

PAYLAŞ