Google'dan e-gazete ve dergiler için yeni uygulama! - Haberler - indir.com

Google'dan e-gazete ve dergiler için yeni uygulama!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-20 18:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Google'dan yeni bir karar geliyor. bazı yayın kuruluşlarının yüzünü güldürecek olan karara göre güvenilir gördüğü dijital gazete ve dergileri arama sonuçlarında daha fazla görüntüleyecek. Google yanlış yayın politikası gerekçesiyle bir çok yayını kaldırma kararı almıştı.

Google, bir süredir yayın politikası konusunda yeni kararlar alıyor ve yeni düzenlemeler getiriyor. Bazı yayıncıları karşısına aldıktan sonra hedef kitle olarak belirlediği bir kesime de zeytin dalı uzatmak istiyor. Yakında, dijital gazetelere ve dergilere abone olan kullanıcılar, bu başlıkların makalelerinin arama sonuçlarında daha yüksek oranlarda görüntüleyecek. Bloomberg'e göre, Google bu uygulama ile, arama motorunun, yayıncıların potansiyel aboneleri ne ulaşmları için bir araç haline getirmeyi hedefliyor. Ayrıca bir abonelik satın alma olasılığı en yüksek olan verileri paylaşmayı da planları arasına ekledi. Konu ile alakalı olarak 20 Mart 'ta tüm ayrıntıları açıklamayı planladığı iddia ediliyor.

Bu uygulama, Google'ın "ilk tıklamadan bağımsız" politikasını geçen yıl gevşetmesinin ardından yeni abonelik araçlarından yararlanan yayıncılarla gelir paylaşım planlarını duyurmasının ardından geldi. Şirket daha önce arama motorunun merhametinde olduklarını iddia eden haber kaynaklarına ateş açmıştı, ancak Google'ın son adımları sorunları düzeltmeye hevesli görünüyor. Elbette Google bu durumu yalnızca yayıncılar için yapmıyor, sahte haberlerin revaçta olduğu şu günlerde güvenilir yayın kaynakları edinmek istiyor. Bu da yeni bir kazanç kaynağı olarak görülebilir. Google mantıklı bir denge kurarak kullanıcı sayısını artırmayı hedefliyor.





PAYLAŞ