Google'dan Çocuk Güvenliği İçin Family Link Uygulaması Duyuruldu - Haberler - indir.com

Google'dan Çocuk Güvenliği İçin Family Link Uygulaması Duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-12 12:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Her ne kadar akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile beraber bazı konularda pratikleşme ve kolaylık olsa da bu cihazların zararlı yönleri de bulunuyor. Akıllı cihazlar ile beraber daha az bilgisayar ihtiyacı duyulsa da akıllı telefonlar çocuklar için büyük bir tehlike içeriyor diyebiliriz. Öyle ki ebeveynler tarafından çocuklara oynaması için verilen telefonlarda çeşitli kısıtlamalar ve limitlemeler yok ise sonu oldukça zararlı durumlar ortaya çıkabiliyor. İşte bu noktada yine devreye Google giriyor ve çocukların akıllı telefon ve tabletleri üzerinden yapabilecekleri yada erişebilecekleri zararlı içerikler Family Link isimli yeni bir uygulama ile kısıtlanabilecek. Google'ın geliştirdiği bu uygulama sayesinde cihaz üzerinde çeşitli engellemeler yapılabilecek.

Family Link nedir?

Özellikle günümüz çocukları anne ve babalarının akıllı telefonlarını veya tabletlerini ellerinde görmek mümkün olabiliyor. Çocuklar için zararsız gözüken bu tablet ve telefon gibi cihazlar uzun süre kullanım sonrasında çeşitli sorunlara sebebiyet verebiliyor. Bu noktada telefon içerisindeki erişimi de kısıtlamak isteyen ebeveynler misafir modu yada üçüncü parti uygulamalar ile bu engellemeleri yapmak istiyorlar. Bu noktada Google'dan ilk hamle 2015 yılında gelmiş ve teknolojiden olumsuz etkilenmemeleri adına YouTube Kids isimli bir uygulamasını duyurmuştu.

Şimdi ise ikinci bir adım geldi ve anne babaların akıllı cihazları kontrol altında tutabilecekleri Family Link isimli yeni bur uygulamayı tanıttı. Şuan için test aşamasında olan ve davetiye ile kullanılabilen bu uygulama ile 13 yaş ve altındaki çocukların tablet ve telefon kullanımları kontrol altına alınabiliyor. Android 7.0 işletim sistemine sahip cihazlarda çalışabilen bu uygulama için ilk önce çocuğun adına bir Google hesabı açılması gerekiyor.

Gerekli adımlar sonrasında ebeveyn artık uygulama ile beraber çocuğun cihazı ne zaman kullanabileceğini, Google Play Store üzerinden neler indirebileceğine ve cihazda kurulu olan hangi uygulamaları açabileceğine karar verebiliyor. Çocuğun Google hesabı ile aktif olan bu uygulama ile çocuğun hangi web sitelerinde dolaştığını ve nerelerde ne kadar vakit zaman harcadığını bir rapor halinde görebiliyor. Şuan için test aşamasında olan bu uygulamanın birçok ebeveyn tarafından beğenileceği düşünülüyor.





PAYLAŞ