Google’dan Avrupa’daki Android kullanıcılarına özel imkan! - Haberler - indir.com

Google’dan Avrupa’daki Android kullanıcılarına özel imkan!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-21 09:26:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Google tarafından yapılan son açıklamada, Avrupa’da bulunan kullanıcılara yönelik yeni bir sisteme gidileceği belirtildi. İşte konuyla ilgili detaylar.

Google tarafından yapılan açıklamalarda, kullanıcıların istedikleri tarayıcı ve arama motoru seçme konusunda bir seçim şansı tanınacak. Yapılan açıklamalarda konuyla ilgili öncelikli olarak Avrupa Bölgesi’ne yönelik bir hamlenin yapılacağı belirtilirken, bu konuda Avrupa sınırları dışına çıkılması pek beklenmiyor.

Google şirketine Avrupa Birliği'nden şok ceza!Google şirketine Avrupa Birliği'nden şok ceza!

Avrupa Birliği cezalarına karşı çözüm

Avrupa Birliği tarafından Google’ın bu konuda tekel oluşturduğu belirtilerek yüksek cezaların kesilmesi Google adına böyle bir hamleyi zorunlu kıldı. 4.3 milyar Euro’ya varan yüksek cezalar nedeniyle standart ayarlarını değiştirmek zorunda kalan Google, bundan sonraki süreçte ilgili bölge içerisinde seçim şansı sunacak.

Cihaz üreticileri için Google Play üzerinden ilk hamlesini gerçekleştiren Google, şimdi ise kullanıcıların seçme şansı ile birlikte bu konudaki sorunları sona erdirmeyi planlıyor.

Resmi açıklama geldi

Google adına “Android telefonlarda daima istediğiniz arama motorunu ve internet tarayıcısını yükleyebildiniz. Aslında ortalama bir Android kullanıcısı telefonuna yaklaşık 50 ekstra uygulama yüklüyor. Artık Android kullanıcılarının telefonları için geniş bir tarayıcı ve arama motoru yelpazesinden yararlanabileceklerini bilmeleri için de daha iyi çalışacağız.” Diyen Kent Walker mevcut değişikliği de böylece duyurmuş oldu.

Bu yenilikle ile ilgili herhangi bir tarih vermeyen Google’ın kısa süre içerisinde değişikliği sunması bekleniyor. 

Avrupa Birliği'nin yeni düzenlemesine Google'dan ilginç uyarı


Avrupa Birliği'nin Google'a ceza uygulamasının ardından Android ücretli olabilirAvrupa Birliği'nin Google'a ceza uygulamasının ardından Android ücretli olabilir

PAYLAŞ