Google'dan araştırmacılara özel, veri kümesi arama motoru - Haberler - indir.com

Google'dan araştırmacılara özel, veri kümesi arama motoru

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-06 15:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Google son dönemlerde ağırlık verdiği araştırmacılara yönelik faaliyetlerine, şimdi de yeni arama motorunu ekledi.

Dünyanın en çok tercih edilen arama motoru Google, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim yaşatmak adına, sürekli yenilikler yapmaya devam ediyor. Google, son dönemlerde, gazeteci ve araştırmacılar için yaptığı çalışmalarına ağırlık vermiş durumda. Geçtiğimiz ay içerisinde gazeteciler için, arama sonuçlarında tablo içerisinde veri gösterimi hizmetini sunmaya başlamıştı. Yine Hindistan’da yanlış haberlerin önüne geçmek için, bunu tespit etmeye yönelik gazeteci eğitim programını başlattı. Gazeteci ve araştırmacıların işlerini kolaylaştırmak adına farklı araçlar sunmaya çalışan teknoloji devi, bunların arasına bir yenilik daha ekledi. Gazeteci ve araştırmaların veri bulması konusunda, oldukça kolaylık tanıyacak yeni arama motorunu duyurdu.

Google tarafından duyurulan yeni veri kümesi arama motoru, tamamen gazeteci ve araştırmacıların işlerini daha kolay halledebilmesi ve araştırmalarını daha rahat yapabilmesi adına geliştirildi. Kullanıcılar bu arama motoru ile herkesin ulaşabileceği verileri elde etme şansına sahip olacak.

Yeni arama motoru, web genelindeki veri kümelerini listeliyor

Normalde araştırmacılar arama yaparken, Dünya Bankası, NASA gibi arama motorlarından yararlanıyorlardı. Fakat bu şekilde ulaşmaya çalıştıkları verileri bulmak biraz daha zor oluyordu. Google’ın yeni hizmeti ile verilere ulaşmaları daha kolay bir hal alacak. Arattığınız şeye ilişkin verileri web genelinde yayınlanmış olduğu takdirde direkt önünüze sunuluyor. Geçmişe yönelik bir hava durumu sorgulamak istiyorsanız, arama motoruna günlük hava durumu yazmanız yeterli oluyor. Geriye kalan bilgiler size direkt sunuluyor.

Google’ın yeni aracı ile devlet veri tabanlarında herkese açık olarak paylaşılan verilere ulaşmanız da mümkün. Bu yollar herkese açık dijital kütüphanelerden ve kişisel web sitelerinden faydalanabilirsiniz. Arama motoru şu an birden fazla dili destekliyor ve zaman içerisinde bu dillerin sayısının artacağı da söyleniyor.





PAYLAŞ