Google'dan Android rakibi işletim sistemi geliyor - Haberler - indir.com

Google'dan Android rakibi işletim sistemi geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-22 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, Android'e rakip olarak hazırladığı yeni işletim sistemi Fuchsia OS için tarih verdi. Peki, Fuchsia OS Android'in yerini alabilir mi?

Google, Fuchsia OS'in ilk geliştirici önizleme sürümünü yayınlamak adına hazırlara başladı. Google, Ocak ayının son günlerine doğru sürpriz bir şekilde Fuchsia OS projesi yeni bir girişim oluşturdu. F1 olarak adlandırılan bu proje kapsamında sona yaklaşıldığı ve testlere başlanacağı da bildirildi. Fuchsia OS'nin ilk olarak ortaya çıkmasının ardından dört yıldan daha uzun bir süre geçti. Linux tabanlı olmayan bir işletim sistemi olan Fuchsia OS, Zircon adlı yeni bir mikro çekirdeği temel alıyor. Aynı zamanda bu işletim sistemi Android ve Linux uygulama prosedürlerini benimseyerek hareket ediyor. 

LG Android 11 güncellemelerinin ne zaman yayımlanmaya başlanacağını açıkladıLG Android 11 güncellemelerinin ne zaman yayımlanmaya başlanacağını açıkladı

Geçtiğimiz yılın ilk aylarında Fuchsia OS'in daha büyük ölçekli testler yapılacağına dair çeşitli işaretler vardır. Son dahili test iyi giderse, Google geliştiricilere ilk Fuchsia OS önizleme sürümünü getirecek. Kullanıcılar Fuchsia OS'yi denemek isterlerse, kaynak kodunu kendilerinin indirmesi, birkaç desteklenen cihaza kurması veya emülatör aracılığıyla çalıştırması gerekebilir. 

Fuchsia OS da Android gibi açık kaynaklı bir proje olarak adından söz ettirecek. AOSP'ye benzeyen özellikleri ve Fuchsia OS birden fazla cihazda çalışma performansı sergileyecek. Bu cihazlar arasında akıllı ev cihazları, dizüstü bilgisayarlar v cep telefonları yer alacak. Şimdiye kadarki raporlardan elde edilen bilgilere göre Google'ın akıllı ev cihazı Nest Hub, test cihazlarından biri olacak.

Google cephesi konuyla ilgili olarak; "Bu işletim sistemi için daha fazla yeni özellik geliştiriyoruz. Bazı insanlar bunun yeni Android veya yeni Chrome OS olduğunu düşünebilir. Ancak FuchsiaOS'un ayrı bir işletim sistemi olduğunu söylemek isteriz. Yeni işletim sisteminin önemi, akıllı ev cihazları, giyilebilir cihazlar ve hatta artırılmış gerçeklik veya sanal gerçeklik cihazları gibi farklı donanım cihazları destekleyecek. Cep telefonları için Android'i sunduk. Web uygulamaları için ise Chrome OS'i kullanıma sunduk. Şimdi ise bu işletim sistemi ile diğer cihazları destekleyeceğiz." ifadesini kullandı. Konuyla ilgili olarak yapılan bu açıklamalara göre Fuchsia OS'in Android'in yerini almayacağını söylemek mümkündür. Google bu işletim sistemi ile giyilebilir cihazlarda performans sergileyecek gibi gözüküyor. 


Chrome'un Android sürümüne, site önizleme özelliği geldiChrome'un Android sürümüne, site önizleme özelliği geldi
Poco X3 NFC için Android 11 güncellemesi yayımlanmaya başladıPoco X3 NFC için Android 11 güncellemesi yayımlanmaya başladı
Yakında tanıtılacak Android telefonlar Google tarafından sızdırıldıYakında tanıtılacak Android telefonlar Google tarafından sızdırıldı

PAYLAŞ