Google'dan Android O'ya, Akıllara iOS'i Getiren Özellik - Haberler - indir.com

Google'dan Android O'ya, Akıllara iOS'i Getiren Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-24 11:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Henüz tam final sürümü hazır olmuş sayılmayan ve geliştirmeleri süren Android'in en yeni işletim sistemi sürümü Android O'nun resmi olarak tam adı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Android O'da iOS benzeri bir yeni özellik olacağının bilgisi ortaya çıktı. Apple cihazlarda gördüğümüz arka plan uygulama yönetimi olan bir benzeri sistem Google'ın Android Oreo işletim sistemi sürümünde de yer alacak. Şuan için piyasada en son versiyon olan Nougat kullanılmaya devam edilirken Android işletim sistemi Oreo'nun çıkışı ile beraber üretici markaların amiral gemisi ve orta segment akıllı telefon modellerine dağıtılmaya başlanacak.

Bu sebeple yavaş yavaş özellikleri ve yeni detayları gün yüzüne çıkarken birçok işlevsel yeni özelliği bu yeni sürüm ile beraber görmüş olacağız. Son ortaya çıkan bu yeniliğe göre ise kullanıcıların yoğun eleştiri noktası olan arka plan uygulamalarına bir çözüm getirilmişe benziyor. 'Arka plan yürütme sınırlaması' olarak adlandırılan bu özellik iOS cephesinde yer alan arka plan uygulamalarının pasif hale getirilmesi ve RAM tüketiminin önüne geçilmesi akıllara geliyor. Bu noktada artık Android platformuda RAM tüketimi noktasında daha kararlı bir yapı sergileyecek diyebiliriz.

Şuan için ufak çaplı detaylar ortaya çıkmaya devam ederken gün içerisinde kullanılan Facebook, Messenger, Instagram gibi sosyal medya uygulamaları artık RAM tüketim noktasında daha iyi bir performans sergileyecek. Özellikle arka plandaki gereksiz bellek kullanımı giderilerek sistem rahatlayacak ve daha hızlı bir akıcılık sergileyecek.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ