Google'dan Akıllı Saatlere İşletim Sistemi: Android Wear (Video) - Haberler - indir.com

Google'dan Akıllı Saatlere İşletim Sistemi: Android Wear (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Giyilebilir teknoloji pazarında lider olabilmek için uzun süredir yoğun çalışmalar sürdüren Google, bugün itibariyle mobil işletim sistemini giyilebilir cihazlara uyarlamasını sağlayacak olan Android Wear projesini resmen duyurdu.

İlk olarak akıllı saatler için uygulanacak olan yeni işletim sistemi, aynı zamanda önemli pek çok özelliği de beraberinde getiriyor. Google tarafından belirtilen en önemli özelliklerin başında fitness geliyor. Google'ın yaptığı açıklamaya göre Android Wear işletim sistemine sahip olan cihazlarla kullanıcılar gerçek zamanlı hız, mesafe ve saat ile birlikte yürüme veya koşu gibi aktivitelerini gerçek zamanlı olarak görebilecekler.

Android Wear

Buna ek olarak diğer dikkat çekilen konu ise Google Now özelliğinin de bu sisteme dahil edildiği. Sistem sayesinde akıllı saatler, Google Now üzerinden hatırlatma uyarılarını otomatik olarak alabilecekleri gibi Google servisleri sayesinde de randevular dahil olmak üzere pek çok konu hakkında hatırlatmaları da alabilecekler.

Android Wear işletim sistemine sahip akıllı saatler ayrıca Android işletim sistemi kullanan akıllı telefonlara otomatik olarak bağlanabilecek ve tüm bildirimleri kullanıcısına gösterebileceği gibi kullanıcılar saatlerine 'Ok Google' dediklerinde yine otomatik bir şekilde sesli arama fonksiyonunu aktif hale getirebilecekler. 

Açıklamada Multi Screen yani çoklu ekran özelliğine de dikkat çeken Google, akıllı saat üzerinden ChromeCast cihazının da kontrol edilebileceğini ve bu cihaza sahip olan kullanıcıların bağlı oldukları ekranı da kontrol edebileceklerinin de müjdesini veriyor. 

Android Wearable

Asus, HTC, LG, Motorola ve Samsung'un aralarında bulunduğu iş ortaklarıyla Android Wear tabanlı cihazlar üzerinde çalışıldığını da bildiren Google'ın yeni işletim sisteminin, adı geçen üreticiler arasında ilk olarak LG tarafından hazırlanan akıllı saatin pazarda görülebileceği tahmin ediliyor. Google ile ciddi bir yakınlık içerisinde bulunan LG, Android Wear tabanlı cihazla şu anki akıllı saatler arasında yer alacak olan ilk gerçek 'Android Saat' modelini de lanse edecek.

Google'ın akıllı gözlüğü olarak bilinen Google Glass'la benzer bir arayüz ve Android işletim sisteminin özel bir versiyonu olacak şekilde tasarlanmış olan Android Wear, gelecekte dünya üzerinde oldukça çok ses getirecek gibi görünüyor. Ayrıca Google, projeye katılmak isteyen yazılımcıları da Android Wear geliştirici sayfasına davet ediyor.

Sesli komut ve daha bir çok özelliğin dikkat çekildiği Android Wear Tanıtım Videosu'nu aşağıdan izleyebilirsiniz.




Android Wear Tanıtım Videosu


PAYLAŞ