Google'dan Airdrop'a Rakip Uygulama Geliyor - Haberler - indir.com

Google'dan Airdrop'a Rakip Uygulama Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-02 22:02:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Google, yeni sürdürdüğü bir çalışma ile Fast Share ile dosyaları ve metin parçalarını çevredeki cihazlar ile herhangi bir internet bağlantısına gerek kalmadan paylaşmak mümkün olacak. Bu uygulamayı kullanan kişilerin ise yapması gereken tek şey Bluetooth ile cihazları birbirlerine tanımlamak olacak.

Gün geçmiyor ki arama motoru devi Google, yeni bir şeyler üzerinde çalışmasın. Kendini teknolojiye ve  kullanıcılarına adayan Google, yeni sürdürdüğü bir çalışma ile Fast Share ile dosyaları ve metin parçalarını çevredeki cihazlar ile herhangi bir internet bağlantısına gerek kalmadan paylaşmak mümkün olacak. Bu uygulamayı kullanan kişilerin ise yapması gereken tek şey Bluetooth ile cihazları birbirlerine tanımlamak olacak. Bu tanımlamanın arkasından ise yerel kablosuz ağ üzerinden dosya paylaşımlarını diledikleri gibi yapabilecekler. Bunun için ise NFC teknolojisine gerek kalmadan yapılabilecek.

Google Yeni Dosya Paylaşma Sistemini AçıkladıGoogle Yeni Dosya Paylaşma Sistemini Açıkladı

Söz konusu olan teknoloji tıpkı Apple ekosisteminde var olan Airdrop’a benziyor

Android işletim sistemine sahip olan cihazlar arasında NFC ile dosya transferine izin veren Android Beam ise işletim sisteminin gelecek sürümü olan Android Q ile birlikte bundan böyle desteklenmesine gerek kalmayacak. Söz konusu olan bu sistem ise son zamanlarda Apple ekosisteminde dosya paylaşım sistemi olarak bilinen Airdrop teknolojisine bir hayli benzerlik gösteriyor. Airdrop teknolojisi sayesinde iPad, Mac ve iPhone cihazları arasında herhangi bir şekilde internete gerek kalmadan kolay bir şekilde kendi aralarında dosya paylaşımı gerçekleştirebiliyor. Öte yandan sistemin Fast Share isimi altında Google ekosistemine geliyor olması önemli bir artı olarak karşımıza çıkıyor.

 

 

 


Google Mesajlar, AR Filtrelerini DestekleyecekGoogle Mesajlar, AR Filtrelerini Destekleyecek
Google Su Altından İnternet DağıtacakGoogle Su Altından İnternet Dağıtacak

PAYLAŞ