Google'dan Açık Kaynak Kodlu Eğitim Servisi: Oppia - Haberler - indir.com

Google'dan Açık Kaynak Kodlu Eğitim Servisi: Oppia

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Arama devi Google eğitim alanında yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekleyerek herkese web arabirimi üzerinden eğitimler hazırlayıp, eğitime katkı sağlayabilecekleri açık kaynak kodlu Oppia servisini resmen açtığını duyurdu.

Herhangi bir yazılım bilgisine gerek kalmadan dileyen herkesin web arabirimi üzerinden eğitimler hazırlayarak yayınlayabilecekleri bir platform amacı taşıyan Oppia ile kullanıcılar eğitimlere katkıda bulabildikleri gibi aynı zamanda diğer eğitimlere de ücretsiz olarak katılabilecekler.

Exploration (Keşif) adıyla verilen bu eğitimler sadece içerik sunmakla kalmadığı gibi eğitimciler için daha verimli olabilecek verilere de ev sahipliği yapıyor. Bu veriler sayesinde hazırlanmış olan keşiflerin daha faydalı hale getirilmesi içinde yapılacak olan düzenlemelerin neler olacağına karar vermek daha kolay bir hale geliyor.

Kullanıcılar tarafından hazırlanmış olan keşifler sadece Oppia sitesi üzerinde yayınlanmakla kalmıyor. Google'ın sunduğu diğer bir seçenek olan ufak kod parçalarını kopyalayıp yapıştırarak da kullanıcılar kendi bloglarında ya da diledikleri web sitelerinde bu içerikleri yayınlayabiliyorlar.

Google'ın Oppia için hazırlayarak yayınladığı tanıtım videosunu aşağıda izleyerek daha detaylı bilgi alabileceğiniz gibi platformun web sitesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.




Oppia Tanıtım Videosu


PAYLAŞ