Google'daki kariyerini bırakan Taylan Yıldız ABD'den neden geri döndü? - Haberler - indir.com

Google'daki kariyerini bırakan Taylan Yıldız ABD'den neden geri döndü?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-20 16:10:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Google’da çalışan ve Türkiye’de büyük bir ilgi gören Taylan Yıldız, herkesin imrenerek baktığı Google kariyerini bırakarak Türkiye’de geri döndü. ABD’den Türkiye’ye dönüşü ile herkesin kafasında soru işareti yaratarak neden böyle bir karar aldığı yönünde merak uyandıran Taylan Yıldız, konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Siyasete Meral Akşener’in danışmanı olarak katıldı

Stanford Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans gibi yüksek dereceler elde eden ve Google gibi bir şirkette çalışarak muazzam bir deneyim kazanan Taylan Yıldız, Türkiye’ye döndükten sonra ise İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı olarak görev almaya başladı. Konuyla ilgili merak edilenleri kendi kaleminden yazı ile aktaran Yıldız’ın özellikle Türkiye’ye yönelik yapmış olduğu vurgular günün konusu oldu.

Türkiye her zaman limanı olmuş

“Bir bilinmeyene yelken açtık, bin bir maddi ve kültürel sıkıntılar yaşayarak yeni bir hayat kurmaya çalıştık. Ama her zaman arkamızda eğer başaramazsak bize bağrını açan bir ülkemiz vardı. “​Yavrum, sakın sıkma canını. Bir şey olursa biz hep yanındayız.”​ diyen annenin sıcaklığını hissederdik ülkemizi düşünürken...” diyerek içindeki Türkiye sevgisini ve anavatanın önemini aktaran Yıldız, kendisi ile birlikte yurt dşına giden ve sonradan Türkiye’ye dönen pek çok arkadaşının mutlu olduğunu belirtti.

Türkiye'ye geldikten sonra hep aynı soru soruldu!

Kendisine sürekli “T​ürkiye’ye niye döndün?”​ diye sorulduğunu belirterek bir şekilde bu duruma sitem de eden Taylan Yıldız, “Dünyada yetişen beyinlerimizin dönecek ülkesi olsun diye döndüm, yurtdışına gitmek istemeyenler gitmek zorunda kalmasın diye döndüm. … Bugünümü borçlu olduğum ülkeme, borcumu ödemek için döndüm. Nasıl bize dünyaları veren annemizin başı sıkışırsa elimizdeki her şeyi bırakırız, varımızı yoğumuzu hiç düşünmeden ona harcarız, bana bu kadar emeği olan vatanımın zor durumda olduğunu gördüm de döndüm.” dedi.

Yıldız'ın amacı politika

Kendisi gibi olan kişilerin politikada yer alabileceğini göstermek adına siyasete girdiğini belirten Yıldız, aynı zamanda çok çalışarak arkadaşlarının da bu alanda yer alabilmesi adına politik bir alanın yaratılması inancını taşıyor. Vatanı kurtarmanın sadece kendi elinde olmadığını ve hep birlikte bunun başarılabileceğini de vurgulayan Yıldız, “Türkiye’yi karış karış gezip 21. Yüzyılda haklı yerini alan güçlü Türkiye’mizi nasıl kurarız bunu dinlemek isteyen herkese anlatacağız.”diyerke Türkiye’deki amaçlarını ve projelerini de aktardı.

“Hep beraber başaracağız ve başarmak zorundayız. Vatanından vazgeçmek, kendinden vazgeçmektir; vatanından umudunu kesmek, kendini köksüz ve renksiz bir hayata mahkum etmektir; umut biziz ve bizler var oldukça umut bu topraklarda kalmaya, yeşermeye devam edecek!” diyerek sözlerini noktalayan Taylan Yıldız, yaptığı bu yazılı açıklama ile birlikte hakkında en çok merak edilenleri de yanıtlamış oldu. Bu açıklaması ile birlikte Türkiye'de yeniden bir gündem yaratan Yıldız'ın hedeflerine ulaşıp ulaşamayacağı ve Türkiye'de neler yapacağı ise merak ediliyor.





PAYLAŞ