Google'da Katlanabilir Akıllı Telefon Pazarına Giriyor - Haberler - indir.com

Google'da Katlanabilir Akıllı Telefon Pazarına Giriyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-09 11:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yılın başlarından bugüne kadar katlanabilir ekran özelliğine sahip olan akıllı cihazlar gündemden düşmüyor. Teknolojik açıdan gelinen son nokta olarak akıllı cihaz sektöründe adeta devrim yapmayı başaran katlanabilir ekran özelliği akıllı cihazlar ilk olarak Şubat ayında tanıştık. Gerek Samsung gerek Huawei gibi iki büyük akıllı cihaz üreticisi Şubat ayında kendi katlanma özellikli akıllı cihazlarını tanıtmıştı. Bunun ardından bir çok üretici şirkette katlanabilir akıllı cihaz furyasında yer almak üzere çalışmalara başladı. Yapılan yeniliklerin ve yaşanan gelişmelerin ardından teknoloji devi Google da katlanma özellikli akıllı cihaz furyasına katılarak kendi ürünlerini üretmek adına çalışmalara başlayacağının bilgisini verdi. Pixel modelli akıllı cihazların geliştirilmesinde öncü rolü olan Mario Queiroz gerçekleştirdiği bir röportajda, Google'ın katlanabilir akıllı cihaz planlarını doğruladı. 

Geçtiğimiz yılda Google'ın katlanabilir akıllı cihaz üretimi konusunda planları olduğu hakkında çeşitli söylentiler söz konusuydu. Bu söylentiler artık doğrulanmış durumdadır. Google da tıpkı Samsung ve Huawei gibi katlanabilir akıllı cihaz üreterek bu alanda da adından söz ettirmeye yönelik planlar doğrultusunda ilerliyor. Bugüne kadar ortaya çıkan söylentiler ise şirket tarafından geliştirilen Android işletim sisteminin, katlanabilir ekran özellikli akıllı cihazları desteklemeye başlayacağını duyurulmasından dolayı ortaya çıkıyordu. Şimdilerde ise şirketin planları resmi olarak doğrulanmış oldu. 

Henüz taslak aşamasında

Google'ın katlanabilir ekran özellikli akıllı cihaz çalışmaları şu an için henüz prototip aşamasında olup gelecek zaman içerisinde daha fazla bilgi elde edeceğiz. Gelişen teknolojiyi olumlu yönde kullanmayı başaran ve ürünleri ile de kullanıcılarını memnun eden Google, katlanabilir ekran özellikli akıllı cihazı ile de oldukça ses getirecek gibi gözüküyor. Pixel modelli akıllı cihazların geliştirilme aşamasında ekibe öncülük eden Mario Queiroz, CNET ile gerçekleştirdiği röportajda teknoloji devi Google'ın katlanma özelliğine sahip ekranlı telefonlar için çalışmalara başladığını onayladı. Söz konusu bu akıllı cihazın üretim aşaması şu an için prototip aşamasında olduğunu dile getiren Queiroz, nasıl bir cihaz geliştireceklerini ve cihazın tasarım ile özelliklerinin nasıl olacağı hakkında net bir karar olmadığının bilgisini verdi. 

Konu ile ilgili Mario Queiroz tarafından yapılan açıklamada; Bu teknoloji şimdilik prototip aşamasında. Uzun zamandır çalışıyoruz. Yenilikçi bir ürün olması gerektiğini düşünüyorum." şeklinde açıklamada bulundu. Net cevaplar vermeyerek kullanıcıların beklentilerini artırmaya yönelik hareket etmemek adına çok fazla bilgi verilmemektedir. Gelecek zaman içerisinde şirketin, katlanabilir ekran özelliğine sahip olan rakipleri Samsung, Huawei, LG ve Xiaomi markalarına göre nasıl bir fark ortaya koyacakları hakkında gerekli bilgileri yakın zamanda göreceğiz. Bugüne kadar yaptığı her çalışma ile büyük başarılar elde eden Google, şimdilerde ise katlanabilir akıllı cihaz özelliğine sahip cep telefonu ile bu sektörde de yerini alacak. Kendi markasını taşıyacak olan bu akıllı cihazın ne zaman piyasaya gireceği ve fiyatı hakkında da kesin bir bilgi yoktur. Elde edilen bilgiler sadece Google'ın katlanabilir akıllı cihaz üreteceği ve bunun da prototip aşamasında olduğudur. 





PAYLAŞ