Google'da Bitcoin'e ilgi arttı! - Haberler - indir.com

Google'da Bitcoin'e ilgi arttı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-29 18:45:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Google'da Bitcoin aramaları Nisan ayı içinden bu yana görülmemiş bir seviyeye çıktı. Google verilerine göre haftalık arama sayısında Bitcoin arama sayısını ikiye katladı.

Google verilerine göre dünya çapında en çok aramalar, Güney Afrika, Hollanda ve Slovenya'dan. Amerika 13. Sıradayken Türkiye 27. Sırada yer alıyor. Elbette geçtiğimiz haftada yaşananların ardından, aramaların fazlalaşması sürpriz olmamalı. Özellikle Bitcoin 3,000 dolar seviyesine düştüğü hafta aramalar daha da çoğalmış. Kripto paralarla ilgilenen herkesin Google'da bu konuda, özellikle ani düşüşlerin olduğu zamanlarda arama yapması oldukça normal.

Bitcoin madenciliği kiliselere de girdiBitcoin madenciliği kiliselere de girdi

Bitcoin madencileri düşüşte!

Google aramalarının artması neye işaret?

Kripto para birimlerinde şöyle bir algı var; Bitcoin fiyatlarıyla Google aramaları arasında bir korelasyon oluşuyor. Arama sayısının verdiği birkaç mesaj var. Bir diğer deyişle aramaların artması fiyatlarda hareketliliğin olacağına dair bilgiler veriyor olabilir.

Willy Woo tarafından 2017 de yapılan araştırmalara göre, Google aramaları spekülatif balonları ortaya çıkartmak kadar, Bitcoin almak için en kötü ve en iyi zamanları gösteriyor olabilir. Tarihsel olarak bakacak olursak Bitcoin aranma miktarı düşük olduğu zamanlar en yüksek mali fırsatların olduğu zamanlar. Bitcoin aramaları eğer yüksek seviyelere kadar çıkıyorsa bunu bir uyarı olarak algılamamız lazım. Bu tür zamanlarda Bitcoin bir balon pozisyonuna geçer ve çok yakında patlayarak aşağılara düşme hareketleri gösteriyor.

 


Bitcoin Telefonu HTC Exodus 1 TanıtıldıBitcoin Telefonu HTC Exodus 1 Tanıtıldı
Bitcoin Dünya'nın Isınmasına Sebep Oluyor!Bitcoin Dünya'nın Isınmasına Sebep Oluyor!
Bitcoin gelecekte değer kaybedecek!Bitcoin gelecekte değer kaybedecek!

PAYLAŞ