Google'da arama yaparken en fazla yapılan 3 hata - Haberler - indir.com

Google'da arama yaparken en fazla yapılan 3 hata

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-06 17:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’da yer alan bir araştırmacı uzman Daniel Russel, saha testleri esnasında arama sırasında yapılan en büyük 3 hatayı sıraladı. Russel tarafından yapılan bu hatalar açıklanırken, hataların nasıl daha iyi çözülebileceği de ifade ediliyor. Google arama motoru tüm kullanıcıların günlük yaşantılarında sürekli olarak kullandığı bir araç haline gelmiş durumda. Aranan şeyin bulunamaması durumunda Google’a başvuruluyor. Google’da bazı zamanlar sonuca ulaşılamama problemi de yaşanıyor. Bu noktada Daniel, Google aramalarının nasıl daha kaliteli ve etkili yapılabileceğini 3 adımda açıklıyor. Günlük yaşantıda en fazla yapılan 3 yanlışı ortaya çıkartmış durumda. Gelin şimdi bu yanlışlara beraber göz atalım.

Google Aramalarında Yapılan 3 Hata

Google, her yeni ürün öncesi bunu yapıyorGoogle, her yeni ürün öncesi bunu yapıyor

Sadece bir kez arama yapmak

Daniel tarafından Google’da sadece bir kez arama yapmanın yanlış olduğu ifade ediliyor. Yetersiz olarak kabul ettiği bu davranışta daha kapsamlı ve tutarlı sonuçlar için en az 2 defa arama yapılması öneriliyor.

İstenilen sonuç için detaylı aramadan kaçın

Araştırmalar sonucunda görüldüğü üzere bir cevap için detaylı arama yapıldığının yanlış olduğu belirtiliyor. Bu noktada bir konu hakkında dolaylı ve detaylı arama yapmak yerine tam anlamıyla ana soruyu sormanız sonuçların daha sağlıklı olması adına iyi olacaktır.

Bilmediğiniz terimleri içeren sonuçlara göz atın

Bir konu hakkında araştırma yaparken bilmediğiniz terime sahip bazı sonuçlar çıkarsa, bunlara da göz atın. Bu noktada söz konusu o terimi öğrenmek için başka bir arama daha gerçekleştirebilirsiniz. Bu kapsamda arama sonuçlarında istenilen sonuç çıksa bile terimin bilinmemesinden ötürü sonuç bulunamadı gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bu noktada bilinmeyen kelimeleri araştırmak mantıklı olacaktır.

Daniel Russel’ın önermiş olduğu bu Google arama yöntemlerini her alanda denemenizde fayda olacaktır. Bu sayede daha etkili sonuçları göreceksiniz.  



PAYLAŞ