Google'a Rekor Bir Ceza Geldi - Haberler - indir.com

Google'a Rekor Bir Ceza Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-22 15:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji piyasasındaki büyük isimlere uygulanan cezaları görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise kişisel verilerin gizliliği kontrol eden CNIL tarafından yapılan açıklama ile Genel Veri Koruma Yönetmeliği kapsamında yapılan ihlal sebebiyle Google’a büyük bir ceza verildi. Yaşanan bu sorundan Google’a yansıtılacak olan ceza boyutu tam 50 milyon Euro olarak karşımıza çıkıyor. Ceza sebebi olarak ise Google’ın kullanıcıların kişisel verilerinin kullanımı noktasında yeterince bilgi vermediği olarak açıklanıyor. Bu ihlal sorunlarından ötürü daha öncesinde La Quadrature du Net ve None Of Your Business adlı kuruluşlar tarafından Google hakkında suç duyurusu yapılmıştı.

Fransa’dan Google’a Büyük Ceza

Sizce de Google'ın artık Android tabletleri desteklemesinden vazgemesi gerekmiyor mu?Sizce de Google'ın artık Android tabletleri desteklemesinden vazgemesi gerekmiyor mu?

Fransız basın cephesinden belirtilen bilgilere göre CNIL tarafından GDPR kapsamı altında Google gibi büyük bir markaya ceza kesen ilk isim oldu. 25 Mayıs 2018 ile beraber resmileşen GDPR, kişisel veriler hakkında yaşanan ihlallere yönelik önlemlere ve kanunları korumasıyla biliniyor. Bu noktada ise Avrupa kullanıcıları kişisel verileri üzerinde daha fazla yönetim hakkına sahip olmuş oluyor. Bu yeni düzenleme ile beraber kişisel verileri saklama ve toplama kurallarında bazı değişiklikler olmuştu. Bazı kullanıcı verilerine sahip olan şirketler bu verileri kullanmadan önce veri sahibine gerekli bilgilendirmeyi yapmak ve izinleri almak zorunda olduğu biliniyor.

Google'un Hayat Kurtaran 7 Uygulaması

Gerçekleşen düzenleme ise bu kişisel verilerin farklı yönde kullanılması veya çalınmasının önüne geçilmiş oluyor. İhlal eden isme ise 20 milyon Euro’ya kadar ceza veya dünyadaki cirosunun yüzde 4’üne maddi bir ceza uygulaması gerçekleştirebiliyor. Bu söz konusu veriler içerisinde yaş, kimlik numarası, cinsiyet, özel bilgileri ve e-posta gibi detaylar bulunuyor. CNIL, “Karar verilen bu ceza, GSYİH’ın temel ilkeleri hakkında gözlenen ihlallerin ciddiyetini haklı çıkardı.” dedi. Google tarafından yapılan açıklamada ise “İnsanlar bizden yüksek şeffaflık ve kontrol standartları bekliyor.” Sözlerini ifade ediyor.


Avrupa Birliği'nin yeni düzenlemesine Google'dan ilginç uyarı!Avrupa Birliği'nin yeni düzenlemesine Google'dan ilginç uyarı!
Google ile Fossil'den yeni anlaşma gelebilir!Google ile Fossil'den yeni anlaşma gelebilir!
Google Haritalar İçin Hız Limiti Özelliği GeldiGoogle Haritalar İçin Hız Limiti Özelliği Geldi

PAYLAŞ