Google’a İngiltere’den tazminat davası! - Haberler - indir.com

Google’a İngiltere’den tazminat davası!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-29 15:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, Google Play mağazasından almış olduğu yüzde 30'luk kesintinin haksız olduğunu gerekçe göstererek İngiltere'de davalık oldu. 

Teknoloji lideri Google için, Google Play mağazasındaki dijital satın alma işlemlerinden almış olduğu yüzde 30'luk kesintinin haksız odluğu gerekçesi ile İngiltere'de yasal işlem başlatıldı. Dava, Mayıs ayı içerisinde iPhone kullanıcıları adına başlatılan benzer bir davayı da takip ediyor. 10,5 milyon İngiliz Android cep telefon kullanıcısı adına başlatılan yasal işlemler karşısında, Google'da 920 milyon sterline kadar tazminat talebinde bulunuluyor. Google tarafından ise davayla ilgili olarak geliştiriciler ve tüketiciler için adil bir şekilde rekabet edildiği ve ücretlerin rakiplerle karşılaştırılabilir olduğu yorumu geldi. 

Google arama sonuçlarında daha fazla bilgi paylaşacakGoogle arama sonuçlarında daha fazla bilgi paylaşacak

Google: “Dava çabamızı görmezden geliyor”

Şirket çoğu Android işletim sistemli telefonun birden fazla uygulamanın önceden yüklenmiş olarak geldiğini ve geliştiricilerin uygulamaların ücretsiz olarak sunulmadan dolayı herhangi bir hizmet bedeli ödemediğini dile getirdi. "Bu dava, Android ve Google Play’in ağladığı yararları, seçenekleri ve faaliyet gösterdiğimiz rekabetçi pazarı görmezden geliyor" dedi.

Teknoloji devi yaşanan bu olaydan kısa süre önce, 1 milyon sterlinin altında kazanan geliştiriciler için hizmet ücretlerini yüzde 15 oranına düşürdü. Aynı zamanda en karlı uygulama geliştiricilerin sadece küçük bir kısmı yüzde 30 oranında ücret ödedi. Şirket ücret hakkında gelişen bir platform oluşturmaya sürekli olarak yeniden yatırım yapmaya izin veriyor diye yeni sisteme olumlu baktı. Fakat hem Apple hem de Google, Epic Games ile yaşanan büyük bit tartışmanın ve ardından da başlayan yasal işlemlerin altında kaldı. Epic, Play Store ve App Store'un tekel olarak değerlendirildiğini savundu ve Fortnite'ı bağımsız bir ödeme sistemiyle iki mağazaya da yerleştirmenin yollarını de keşfetti. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

 


Google Slaytlarda Sürüm Geçmişi Nasıl Kontrol Edilir?Google Slaytlarda Sürüm Geçmişi Nasıl Kontrol Edilir?
Google’ın Deprem Uyarı Sistemi’nden Önemli Başarı!Google’ın Deprem Uyarı Sistemi’nden Önemli Başarı!
Google otel ve uçuş aramalarını iyileştirmesi için uyarıldıGoogle otel ve uçuş aramalarını iyileştirmesi için uyarıldı

PAYLAŞ