Google'a Avrupa Birliğinden 1,49 Milyon Euro Para Cezası! - Haberler - indir.com

Google'a Avrupa Birliğinden 1,49 Milyon Euro Para Cezası!

Tahmini Okuma Süresi : 0 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-20 14:52:03
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Google'ın reklam hizmeti sunduğu, bir çok firma ve siteye reklam pazarlayan AdSense'e Avrupa Birliği Tarafından 1.49 milyar euro para cezası!

Daha önce Avrupa Komisyonu, Google'a Android İşletim sistemi ile alakalı rekabet kurallarını ihlal etmesi nedeniyle 4.34 milyar euro para cezası vermişti. Google'ın ana şirketi Alphabet'e bu konudaki pratiklerini güncellemesi adına 90 gün müddet verildi, yapılmadığı halinde şirkete ilave cezalar geleceği aktarıldı.

Hava kirliliğine neden olan Tesla'ya para cezasıHava kirliliğine neden olan Tesla'ya para cezası

Google, Android İşletim sistemini elinde silah niteliğinde kullanarak tekelleşmeye çalıştığı da söyleniyor. Karar sebebiyle bir çok telefon üreticilerinin Android işletim sistemi de kullanmaktan vazgeçeceği konuşulmuştu.

Avrupa Birliğinden Google AdSense'e 1,49 Milyar Euro Para Cezası!

Bunların ardından bugün Avrupa Birliği, Google'ın reklam hizmeti sunduğu AdSense'e piyasa hakimiyetini kötü kullanmak sebebiyle 1,49 milyar euro para cezası verdi.

Adsense'e dair soruşturmalar sırasında verilecek cezanın 2.4 milyon euro olacağı söylenirken, rekabete zarar veren uygulamaları nedeniyle bir çok davayla karşı karşıya kaldı. Bir çok mahkemeyle son zamanlarda başı belaya giren Google'dan şu anlık bir açıklama bulunmuyor.


Avrupa Komisyonu'ndan para cezası yiyen Google Türkiye'de de savunma verecekAvrupa Komisyonu'ndan para cezası yiyen Google Türkiye'de de savunma verecek
Apple ve Samsung'a Yavaşlayan Telefonlar Yüzünden Para CezasıApple ve Samsung'a Yavaşlayan Telefonlar Yüzünden Para Cezası

PAYLAŞ