Google, Zeki Müren'i doğum gününde unutmadı - Haberler - indir.com

Google, Zeki Müren'i doğum gününde unutmadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-07 15:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Sanat güneşi olarak tanıdığımız Zeki Müren, Google tarafından unutulmadı. Google'ın sürekli olarak anlamlı doodle'ları kullanıcıların dikkatini çekiyordu. Bizi mutlu eden bir olay ise Zeki Müren'li bir doodle yapılmasıydı. Bu günde birçok kişi tarafından hatırlanmayan Zeki Müren'in doğum gününü Google doodle olarak paylaştı. Onun sanat görüşü ve muhteşem sesi hala ülkemizde bir numara olarak anlatılıyor.

Google, Zeki Müren'i doğum gününde unutmadı

Dün sanat güneşimiz Zeki Müren'in doğum günüydü. Zeki Müren gerek ismi gerekse tarifi zor olan sesi ile birlikte ülkemizin en değerli sesleri arasında gösteriliyor. Google'da sanat güneşimizin doğum gününü unutmadı ve onun hakkında bir doodle paylaştı. Zeki Müren 6 Aralık 1931 tarihinde Bursa'nın Hisar semtinde hayata geldi. Zeki Müren dolu dolu bir lise dönemi geçirdikten sonra 1950 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Süsleme Bölümü, Sabiha Gezen Atölyesi'nde yeni bir eğitim sürecine başlamıştı.

Google, Mors kodu bulunan oyunların geliştirilmesine yardım ediyorGoogle, Mors kodu bulunan oyunların geliştirilmesine yardım ediyor

Zeki Müren müziği o kadar çok severdi ki her şeyden ayrı tutardı. Akademiye başladığı yıl İstanbul Radyosu'nda Suzan Güven şarkıyı sundu ve Zeki Müren henüz 17 yaşındaydı. Türkiye'de ilk defa plak alan kişi Zeki Müren'dir. Google şirketi de bu sanat güneşine doodle'ları arasında yer vermeyi uygun gördü. Google, dünya genelinde ana sayfalar için 1500'den fazla doodle oluşturdu. Bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. Sanat güneşimizin de bu şekilde bizlere hatırlatılması gerçekten mutluluk verici bir durum.


Youtube'un Google Play üzerinde yüklenme sayısı açıklandıYoutube'un Google Play üzerinde yüklenme sayısı açıklandı
Google Android ve iOS için ortak uygulama geliştirdiğini duyurduGoogle Android ve iOS için ortak uygulama geliştirdiğini duyurdu
Google gizli moddaki aramalarınızı da izliyorGoogle gizli moddaki aramalarınızı da izliyor

PAYLAŞ