Google yüzlerce uygulamayı Play Store'dan kaldırdı - Haberler - indir.com

Google yüzlerce uygulamayı Play Store'dan kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-16 02:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : İnceleme

Teknoloji piyasasına yön veren ve sıklıkla adından söz ettirecek işlere imza atan Google, içeriğinde çeşitli kötü amaçlı reklamlara yer veren uygulamaları kendi bünyesinde işlem gören Play Store'dan kaldırdı. Kötü amaçlı reklam barındıran uygulama listesinde çoğu oyunken bir çok uygulama da yer alıyor. Toplamda 210 uygulama bu sebepten dolayı Play Store'dan kaldırıldı. Fakat söz konusu kötü amaçlı reklamlara sahip olan uygulamaların kaldırılmadan önce maalesef 150 milyon kez indirildiği öğrenildi. Google bu yaptığı ile taktir edilirken, silinen uygulamaların daha önce milyonlarca indirilmiş olması son derece üzücü bir durum.

Söz konusu zararlı içerikleri barından uygulamaların Play Store'da varolduğu iddiası daha önce ilk olarak İsrail merkezli yazılım şirketi Check Point tarafından ortaya atılmıştı. Check Point'de görev yapan araştırmacılar tarafından bulunan uygulamaların arka planında yatan durum, uygulamaların akıllı cihazlara indirildiği anda telefonların uygulama dışında reklam göstermesine, kullanıcıları farklı wep sitelerine yönlendirmesine ve aynı zamanda yeni uygulamaların indirilmesine sebep olduğu yönünde. Yaşanan bu durum karşısında Google, Check Point şirketi ile iletişime geçerek zararlı reklam barındıran uygulamaları tespit etmek adına geniş bir araştırma başlattı. Araştırmalar sonucunda SimBad adı verilen zararlı reklam kodlarına sahip olan 210 uygulamayı Play Store'dan kaldırarak daha fazla indirilmesine engel oldu. Söz konusu kötü amaçlı uygulamaların sadece bir kaç kullanıcı tarafından kullanılmadığı tespiti de oldukça  içler acısı. 

Google Play Store 2018'de Halkın Favori Uygulamalarını Açıkladı!Google Play Store 2018'de Halkın Favori Uygulamalarını Açıkladı!

210 uygulama Play Store'dan Kaldırıldı

Teknoloji alanında büyük işler başaran Google kendi mağazası olan Play Store üzerinde geniş bir çalışma başlatarak kötü amaçlı reklamlara sahip olan uygulamaları belirledi ve mağazasından kaldırdı. İki şirket tarafından belirlenen söz konusu kötü amaçlı reklamlara sahip olan uygulamaların mağazaya girdiği günden itibaren 150 milyon kez indirildiği tespit edildi. SimBad reklam koduna sahip olan uygulamaların büyük bir kısmını ise çeşitli oyunlar barındırıyor. Oyunlara baktığımız taktirde oldukça popüler olan simülatör oyunu Snow Heavy Excavator Simulator piyasaya girdiği günden itibaren toplam 10 milyon kullanıcı tarafından akıllı cihazlara indirilmiştir. Bunun yanı sıra aynı zamanda Real Tractor Farming Simulator, Heavy Mountain Bus Simulator 2018, Hummer taxi limo simulator, Excavator Wrecking Ball Demolition Simulator ve Sea Animals Truck Transport Simulator gibi oyunlarda SimBag adlı zararlı reklam kodlarına sahip olan bir diğer oyunlar. Söz konusu uygulamaların bir çoğunun 2017 yılından itibaren Play Store'da yer aldığı ortaya çıktı. Google, uygulama mağazası olarak geliştirdiği Play Store'a uygulama almadan önce girecek uygulamanın toplum kurallarına uygun olup olmadığını denetliyor. Fakat bu durum Apple Store'da olduğu kadar geniş çaplı bir araştırma süreci olmadığını söylemekte de fayda var. Google yaşanan bu olaylardan dolayı Play Store'da yer alan kötü amaçlı uygulamaları tamamen kaldırmış olsa da henüz bu durumu tamamen çözebilmiş değildir. Durum üzerinde Google halen geniş bir çalışma yapmaya devam ediyor ve Play Store'da yer alacak içerikleri daha da titizlikle inceliyor. 


Google Play Store'da Bağış İmkanı BaşlıyorGoogle Play Store'da Bağış İmkanı Başlıyor
Google, Play Store'ye yeni güvenlik ayarı eklediGoogle, Play Store'ye yeni güvenlik ayarı ekledi
Google Play Store yenilendiGoogle Play Store yenilendi

PAYLAŞ