Google YouTube Videolarını Tek Tek İnceliyor - Haberler - indir.com

Google YouTube Videolarını Tek Tek İnceliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-03 21:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Teknolojik gelişmeler beraberinde hayatımıza birçok yenilik de getirdi. Sosyal medyaların popüler olması halinde videolu içerikler eskiye göre çok daha kullanılır bir hale geldi. Video içerik denilince de akla ilk olarak elbette ki YouTube gelmekte. Bu gibi değişikliklerin yaşanıyor olması YouTube platformunu da eskiye göre çok daha kullanışlı bir hale getirdi. Yaşanan değişiklikler YouTube'un da kendisini geliştirme ve yenileme durumlarını ortaya çıkardı. Milyonlarca videonun yer aldığı ve halen de video yüklenmeye devam eden YouTube platformu her geçen gün genişlemeye ve bunun yanı sıra kullanıcı kitlesini de artırmaya devam ediyor. 

YouTube üzerinde yer alan videoların artması ile beraber faydalı ürünler ortaya çıktığı gibi aynı zamanda zararlı içerikler ile de karşı karşıya gelir olduk. Platform üzerinde yer alan videoların hepsi faydalı değil hatta bazıları her yaş grubundan insan için tehlike arz edecek sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Bu konu ile ilgili son zamanlarda en çok konuşulan kesim ise çocuklar oldu. Çocuklar için en dikkat çeken platformlardan biri olan YouTube, onları eğlendirdiği gibi aynı zamanda onlara zarar verecek içerikler de sunmaktadır. Ebeveynler bu durumdan son derece şikayetçiler. Bu durum karşısında Google, YouTube videoları üzerinde bir çalışma başlatarak tüm videoların içeriklerinin zararlı olup olmadığını kontrol etmeye başladı. 

YouTube Netflix Gibi Etkileşimli İçerikler Üretmeyi PlanlıyorYouTube Netflix Gibi Etkileşimli İçerikler Üretmeyi Planlıyor

Google YouTube videolarına el attı

YouTube platformunda faydalı uygulamaların olduğu gibi aynı zamanda zararlı içerikler sunan videolar da söz konusudur. Bu durum karşısında Google harekete geçerek YouTube üzerinde yer alan videoları incelemeye koyuldu. Hatta teknoloji devi Google, bu konu hakkında milyonlarca dolar harcayarak işi ciddiye aldığını ortaya koydu. Elde edilen son raporları incelediğimiz taktirde, 2019 yılının ilk üç ayı itibariyle Google, YouTube üzerinde yer alan videoları incelemeye başladı. İnceleme esnasında manüel olarak yaklaşık bir milyondan fazla video mercek altına alınarak detaylı incelemeden geçirildi. Söz konusu inceleme içerisinde yer alan bir milyon videonun yaklaşık 90 bininin terör politikasını ihlal ettiği yönünde verilere rastlandı. Oran olarak baktığımızda ise bu rakamlar milyonlarca videonun yaklaşık yüzde 9'u olarak karşılanıyor. Söz konusu tehlikeli videolar YouTube platformu üzerinden hızla kaldırıldı. 

Gerek çocukları gerek kitleleri etkisine alma gücüne sahip olan zararlı videoların platformdan kaldırılması çok daha doğru bir hareket olarak görülüyor. Şirket, YouTube platformunda yer alan videoların incelenme aşamasında 10 binden fazla kişinin görev aldığını ve bunun için de her yıl binlerce milyon harcadığının bilgisini verdi. Google şirketi, Facebook, Twitter ve Microsoft gibi dev şirketlerden terörle mücadele etmek için ayırdıkları bütçe hakkında ilgi vermelerini istedi. Fakat karşılık olarak ise yüz milyonlarda cevabı alındı. Yani konu hakkında net bir açıklanma söz konusu olmadı. Google, gerekli güvenlik içeriklerini karşılamayan videolar platform üzerinden tespit etmek için manüel işlem yapmaktan ziyade farklı ve daha alternatif bir seçenek bulması gerekiyor. Fakat şimdilik şirketten konu ile alakalı bir açıklama gelmedi. 


İlgili uygulamalar
Çocuklar İçin En İyi YouTube Alternatifleri Nelerdir?Çocuklar İçin En İyi YouTube Alternatifleri Nelerdir?
Akıllı Cihazlarda En İyi YouTube AlternatifleriAkıllı Cihazlarda En İyi YouTube Alternatifleri

PAYLAŞ