Google, Yenilenen Google+ ile Tekrar Facebook'a Rakip Olacak - Haberler - indir.com

Google, Yenilenen Google+ ile Tekrar Facebook'a Rakip Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-20 22:00:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım
Birkaç yıl önce Facebook gibi büyük bir sosyal ağa sahip olmak isteyen Google, Google+ isimli sosyal ağ servisini daha da geliştirmiş ve YouTube gibi diğer Google servislerini kullanabilmeniz için Google+ üyeliğini şart koşmuş, hatta çeşitli profil düzenlemelerini bile Google+ platformuna taşımıştı.

Facebook site içi aramayı geliştirerek Google benzeri bir arama motoru olmaya hazırlanıyor. Artık 2 trilyon Facebook gönderisi içinde aradığınız tüm haberleri bulabileceksiniz. Peki Facebook gerçek zamanlı arama özelliği ile neden Twitter ve Google'a rakip oluyor?

Google'ın tüm çabalarına rağmen kullanıcılar aktif olarak kullandığı Facebook ya da Twitter gibi sosyal ağlardan vazgeçmeyerek malesef Google+'a yönelmediler. Bunun üzerine tekrar Google+ için atağa kalkan Google, sosyal ağını yeniledi. Yeniliklerle birlikte takvim uygulamasındaki etkinliklerin Google+ ile de senkronize olması gibi bazı yeni özelliklerin yanı sıra tasarım anlamında da önemli değişiklikler var.

Google ne kadar emek harcasa da Google+ ağı bu koşullarda hiçbir zaman bir Facebook ya da Twitter olacak gibi görünmüyor.

Bu yıl içerisinde Google+ ağına Koleksiyonlar özelliği geldi (Facebook fotoğraf albümlerine benzeyen ama aynı zamanda video koleksiyonu yapmanıza da izin veren bir özellik). Twitter da Anlar özelliğini duyurdu (Twitter Amerika'da en popüler tweetleri seçiyor ve bunları Anlar başlığı altında göstererek daha çok kişiye gösterilmesini sağlıyor). Facebook bu gelişmeleri genişletilmiş site içi arama ile takip ediyor.

Facebook'un amacı site içinde aradığını bulamayan kullanıcıların Twitter ve Google'a gitmesini önlemek. Şimdi yeni arama özelliğinin nasıl çalıştığını ve arama reklamcılığı açısından Facebook'un gerçekten Google'a rakip olup olamayacağını görelim.





PAYLAŞ