Google yeni sosyal medya uygulaması geliştiriyor - Haberler - indir.com

Google yeni sosyal medya uygulaması geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-12 14:33:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google çatısı altında yer alan şirketlerden birisi olan Area 120, yerel etkinliklerin düzenlenebileceği bir sosyal medya servisi üzerinde çalışmalara başladı. Shoelace adlı bu yeni uygulama, içerik bakımından etkinlik oluşturulup organize etmeye olanak sağlayacak. Google Shoelace uygulamasının ana amacı olarak etkinlik severlerin bir araya getirilmesi diyebiliriz. Uygulama içerisinde kullanıcının ilgi alanına göre sıralanan etkinlikler kolay bir şekilde bulunabiliyor ve takip edilebiliyor. Bir anlamda Facebook Etkinlikler özelliğinin rakibi olması beklenen Google Shoelace, kullanıcıların arkadaşları ile veya diğer kullanıcılar ile beraber bir etkinlik keyfi yaşatması hedefleniyor.

Google Shoelace

Google, Mobil Operatörlüğe BaşlayacakGoogle, Mobil Operatörlüğe Başlayacak

Uygulama hakkında ortaya çıkan bazı görsellere göre içeriğin oldukça sade tasarlandığı gözüküyor. Uygulamada yer alan harita özelliğinin alan olarak oldukça büyük bir yapıda olduğu ve etkinlikleri ise harita üzerinde kolay bir şekilde takip edilebileceği gözüküyor. Etkinlikler ve festivallere olan ilgiler her geçen gün artmaya devam ederken, kullanıcılar ise bu etkinliklere en basit bir şekilde ulaşmayı arıyorlar. Google ise bu potansiyeli fark ederek bu yönde bir hamle gerçekleştireceğe benziyor. Bu uygulama hakkında şuan için bilinenler bunlar olurken, ilerleyen günlerde daha fazla detaylı bilginin ortaya çıkması düşünülüyor.

Özellikle ülkemizde de kullanıcılar ve arkadaş grupları tarafından etkinliklere olan ilgi oldukça yüksek olurken, uygulamanın ilk etapta ABD ve Avrupa’da aktif olması ve daha sonra ülkemiz için de kullanılabilir olması bekleniyor.  


Google Pixel 4 sızdırıldıGoogle Pixel 4 sızdırıldı
Google Translate yenilendiGoogle Translate yenilendi

PAYLAŞ