Google yeni Pixel telefonlarında neden Samsung işlemci kullanmak istiyor? - Haberler - indir.com

Google yeni Pixel telefonlarında neden Samsung işlemci kullanmak istiyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-26 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bu hafta başı ile beraber teknoloji devi Google’ın yeni cihazları için yonga geliştirme noktasında Samsung ile birlikte çalışmalar gerçekleştirdiğine yönelik çeşitli haberler ortaya çıktı. Bu yeni haberlere göre yeni yonga setinin en kısa sürede tamamlanıp yeni Pixel serisi akıllı telefonlarda kullanılacağı belirtiliyor. Google’ın merakla beklenen yeni Pixel serisi akıllı telefonları hakkında iddialar artmaya devam ediyor. Şimdi ise serinin bir sonraki cihazı olacak olan Pixel 6 için şirketin Samsung ile bir anlaşma gerçekleştirdiği bilgisi yayılmaya başladı. Eğer bu bilgi doğru ise Google’ın akıllı telefonlarında kullandığı işlemciler için iş birliği yaptığı şirket Qualcomm ile yollarının ayrıldığı gözüküyor. Gelmesi beklenen yeni Samsung işlemciyi görmemiz için ise henüz zamana ihtiyaç oluyor. Google ve Samsung ortaklığında üretilecek yeni işlemcinin sunacağı özellikler ise şimdiden merak ediliyor.

Google, Samsung ile iş birliğine gidiyor

Google Pixel 4 ses performansı ile dikkat çekiyorGoogle Pixel 4 ses performansı ile dikkat çekiyor

Google’ın 2016’da pazara sürmüş olduğu ilk Pixel cihazdan itibaren diğer tüm Pixel telefonları içi de Qualcomm’un Snapdragon serisine yönelik işlemci setleri kullanılmıştı. Bu sebeple şirketin yeni bir çözüm aramasını sağlayan bu hamlenin nedeni oldukça merak ediliyor. Uzmanlar tarafından değerlendirilen konuya göre ana sebeplerden biri olarak Google’ın son yıllardaki görüntü işleme noktasındaki odağının arttığı ifade ediliyor. Pixel 2, Pixel 3 ve Pixel 4 cihazlarında önemli bir artış sağlayan şirket çalışmalarını sürdürüyor. Diğer yandan canlı HDR+ ön izlemeleri, gece görüşü, çift pozlama kontrolleri, yeni Google Asistan, kaydedici uygulaması ve canlı altyazı işlevselliği gibi birçok özellik Google’ın görüntüleme ve ses tarafındaki yeteneklerini göstermiş oluyor.

Tahminlere göre Google’ın böyle bir seçim yapmasındaki sebep olarak ise Qualcomm’a olan bağlılığını azaltmak olduğu düşünülüyor. Diğer yandan Qualcomm yonga setlerinin pahalılığından ötürü Google’ın telefon fiyatlarındaki yükseltmesine sebep olabileceği aktarılıyor. Bakalım yeni işlemci Google’a neler kazandıracak göreceğiz.


Google Pixel 5 pil paylaşımı özelliğine sahip olacakGoogle Pixel 5 pil paylaşımı özelliğine sahip olacak
Google, Pixel 3 ve Pixel 3 XL satışlarını sonlandırdıGoogle, Pixel 3 ve Pixel 3 XL satışlarını sonlandırdı

PAYLAŞ