Google yeni alışveriş servisiyle Amazon'a rakip oluyor - Haberler - indir.com

Google yeni alışveriş servisiyle Amazon'a rakip oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-03 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet üzerinden yapılan online alışverişler her geçen dönem daha da artmaya ve yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu önemli yükselişi gözlemleyen Google ise bu alana yönelik yeni bir hizmet yayınlandı. Google Shopping Gift Guide adlı alışveriş hediye rehberi, oyunseverlerin ve şeflerin neler satın aldığını sizlere gösteriyor ve bu alanda fikir veriyor. Şuan için ABD’de yer alan arama trendlerine göre oluşturulan bu liste, ilerleyen dönemlerde ise ülkelere ve bölgelere göre genişletilmesi bekleniyor. Bu yılın başından beri bulunduğumuz pandemi döneminden ötürü her alışkanlıkta olduğu gibi alışveriş alışkanlıkları da bir hayli değişti. Online alışverişi hiç tercih etmeyen kullanıcılar bile internet üzerinden alışverişler gerçekleştirmeye başladılar. Birçok işletme çevrim içi hizmet vermeye başlarken, 2020 yılının en önemli kazanımlarından birisinin ise internet üzerinden yapılan satışlar olarak gözüküyor.

Google yeni alışveriş hizmetini devreye soktu

Google Mesajlar Google Mesajlar "Uçtan uca şifreleme" desteğine kavuşuyor

Google’da trend olan kategorileri göz atmayı sağlayan ve fiyat karşılaştırması gibi seçenekler de sunan bir hizmeti devreye sokuyor. Söz konusu bu yeni hizmetin ana sayfasında ise sporcular, teknisyenler, sağlık uzmanları, oyuncular gibi birçok kategorideki ürünlere bakabiliyorsunuz. Ayrıca teknoloji kategorisine bastığınız zaman Apple Watch Series 6 yada GeForce RTX 3080 dahil birçok ürünü görmeniz mümkün oluyor. Amazon rakibi olmak için hazırlık içine giren Google, bu hizmetin sınırlarını genişletir ise daha fazla kişiye hitap edecek gibi duruyor.

Hizmet tarafındaki bir başka yenilikte ise özellikler arasında fiyat rakibi, mağaza saatleri ve mağaza için ile kargo teslim alma seçenekleri de yer alıyor. Bu özelliklerin çoğu Google Alışveriş’te yer alırken yeni hediye klavuzu ise kategorilere göz atma yeteneğini tek bir sitede toplamış oluyor. Bakalım Google’ın bu hamlesi e-ticaret yolunda ne derece etkili olacak göreceğiz.


Google Chrome güncellemesi v87 yayımlandıGoogle Chrome güncellemesi v87 yayımlandı
Google Haritalar'a, topluluk bildirim özelliği geliyorGoogle Haritalar'a, topluluk bildirim özelliği geliyor

PAYLAŞ