Google Yemek Görsellerinden Kalori Hesabı Yapacak! - Haberler - indir.com

Google Yemek Görsellerinden Kalori Hesabı Yapacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-04 09:30:39
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google, sosyal medya platformlarında paylaşılan yiyeceklerin fotoğraflarından kalori hesabı yapan yeni yapay zeka projesini sunmaya hazırlanıyor. Sosyal ağlarda oldukça popüler olan fotoğrafı çekilen yiyeceklerin paylaşılması Google'ın geliştirdiği yeni çalışmasıyla farklı bir boyut kazanıyor.

Görüntü işleme teknolojisi ile günümüzde bir çok akıllı telefonlarda yüz tanıma gibi teknolojiler kullanılırken, Google da Im2Calories isimli projesi ile sosyal ağlarda paylaştığınız yemek fotoğraflarından kalori hesabı yapmayı amaçlıyor. Bu uygulama sayesinde yemeğinizin fotoğrafını çekerek kalorisini görebileceksiniz. 

Yapay zekaya ve özel bir algoritmaya sahip uygulama çekilen fotoğraflardaki besinleri piksel piksel inceleyerek boyutlarını tabağın boyutuna göre oranlıyor ve tahmini bir kalori hesabı yapıyor. Böylece için düşük çözünürlüklü fotoğrafların da incelenmesine olanak tanıyor.

Henüz geliştirilme çalışmalarının devam edildiği uygulamanın ABD'de düzenlenen bir fuarda resmi olarak tanıtımı gerçekleştirildi ancak çıkış tarihi ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı.





PAYLAŞ