Google yavaş yüklenen web siteler için harekete geçti - Haberler - indir.com

Google yavaş yüklenen web siteler için harekete geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-12 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, yavaş yüklenen web siteleri için harekete geçti. Arama motorunda ön plana çıkmak adına sitelerin bazı kriterleri karşılaması gereklidir. 

Web sitelerinin yükleme hızlarına etki eden pek çok sebep vardır. Sitenin tasarımı, içerisinde yer alan görsellerin boyutu, sunucu taraflı tepkime gösterme süreleri ve benzeri etkenler bir internet sitesinin yüklenme hızlarını düşürebilir. Bu sebeple site tasarlarken en kısa süre içerisinde yüklenecek veya cevap verecek şekilde tasarlanmalıdır. Aynı zamanda bir site haritası oluşturmak adına Google tarafından bir internet sitesinin bulunması daha da kolay hale getirilir. 

Google ve Safari'nin Google ve Safari'nin "Gizli modu" gizlilik esasında değil

Google yavaş yüklenen web sitelerini geri plana atacak

Google arama motoru yavaş yüklenen web sitelerini daha hızlı bir şekilde yüklenen web sitelerin gerisin e iterek cezalandıracak. Wall Street Journal (WSJ), Google’ın ana şirketi Alphabet'in yeni sayfa deneyimi özelliğini Ağustos ayı içerisinde sonuna kadar tüm kullanıcılar için sunacağını dile getirdi. Yapay zeka sistemlerini kullanarak reklam yerleştirmeyi optimize eden Browsi Mobile LLC şirketinin kurucu ortağı ve CEO’su Asaf Shamly, WSJ’ye “Google’ın kullanıcı deneyimi için bu kadar büyük bir güncelleme yayınlaması çok nadirdir” dedi.

Duyurulan bu yeni güncelleme, kullanıcıların sorgusu ile ilgili olarak içeriğe sahip iki web sitesi ile karşılaştırılma yapılıyor. Karşı karşıya kalan bu her iki siteden hangisi hızlı bir şekilde yükleniyorsa Google o siteyi kullanıcıların beğenisine sunuyor. Google'ın web siterini derecelendirmek için uzun bir zamandır hazırladığı kriterler bulunuyordu. Bunlar, bir web sitesinin mobil uyumlu olması, güvenli “https” protokolü kullanması ve pop-up'lar gibi kullanıcıların gezinmesine müdahale edecek içerikleri bulunmaması  şeklinde sıralanıyordu. Söz konusu bu güncelleme geçtiğimiz yol duyurulmasına rağmen yakın bir tarihli olan SEO araştırması, popüler sitelerin pek çoğunun, Google'ın kriterleri için tanımladığı sınırı geçememesi sebebiyle düşüş yaşayabileceği iddia edildi. 

Asaf Shamly, güncellemeyi “Yayıncılar içi bir uyandırma çağrısı” olarak nitelendiriyor. Shamly aynı zamanda, e-ticaret sitelerinin satışlarını daha iyi bir hale getirmek için rafine bir kullanıcı deneyimi sunmak adına çalışmalarına odaklandığı ve içerik yayıncılarının ise genellikle hantal çevrimiçi reklamlara güvendiğine inanıyor. Bu güncellemenin ardından, reklamlara aşırı yüklenmek ve kullanıcıları buna yöneltmeye çalışmak, arama motoru sıralamalarını olumsuz bir şekilde etkileyecek. 

 


Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro'nun Avrupa fiyatı açıklandıGoogle Pixel 6 ve Pixel 6 Pro'nun Avrupa fiyatı açıklandı
Google Fotoğraflar, Android kullanıcıları için yeni özellik sunuyorGoogle Fotoğraflar, Android kullanıcıları için yeni özellik sunuyor
USB Güvenlik anahtarı Google Titan yenilendiUSB Güvenlik anahtarı Google Titan yenilendi

PAYLAŞ