Google yapay zekası kendini eğitiyor! - Haberler - indir.com

Google yapay zekası kendini eğitiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-05 13:59:45
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Teknolojisinin hızla ilerlediği bir çağda yaşıyoruz, binlerce yapay zeka gelişim aşamasını tamamladı. İnsanla arasındaki fonksiyon farklarının kapatıldığı şu dönemlerde yapay zekalar büyük bir ivme yakaladı. Google?ın bütün yapay zeka işlerini yürütmek amacıyla kurduğu DeepMind, robotların kendi işlerini öğrenmelerini sağlayan yeni bir sistem geliştirdi. şimdiye kadar en kapsamlı yapay zeka üretimini gerçekleştiren şirket, yapay zekaların kendilerini eğitecekleri bir sistem geliştirmeyi hedefliyor., SAC-X isimli yapay zeka destekli robotlar üretimi gerçekleştirildi. DeepMind tarafından yapılan açıklama ise şöyle, "Tanımladığımız yardımcı görevler genel bir ilkeye uyuyorlar. Robotları, algılayabildikleri alanı keşfetmeye teşvik ediyorlar. Örneğin, bir dokunmatik algılayıcının çalışması için parmakları harekete geçirmek, bilekte bir kuvvet hissetmek, kendi algılama sensörleriyle uygun eklem açılarını hesaplamak ve gerçekleştirmek, nesneyi hareket zorlamak gibi."

Araştırma yapan ekip bu robotları yeni doğmuş bir bebek gibi olarak nitelendiriyor. Onlara herhangi bir komut verilmiyor, tamamen çevreyi keşfetmeye çalışan robotlar kendi kendilerini geliştirmeyi başarıyor. Verilen tanıtımda yapay zeka olağan üstü gözükmese de esasında oldukça farklı bir işe imza atılmış. Bir yapay zekanın kendi iç güdüleriyle ve komutlarıyla hareket etmesi ilk kez olarak meydana geliyor. Bu durum bir çok kişi tarafından heyecanla karşılansa da yapay zeka konusu her geçen gün gelişmeye devam ediyor ve sürekli olarak ortaya çıkan yeni yapay zekalar çevremizi istila ediyor.

Google yaptığı açıklamada Jetgillerden hala çok uzağız ama bu günlerin görüleceği neredeyse keşinleşti vurgusunu da yaptı.

 

 

 

 





PAYLAŞ