Google, yapay zekalı ses tanıma özelliği geliştiriyor - Haberler - indir.com

Google, yapay zekalı ses tanıma özelliği geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-18 09:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

2017 yılında Pixel 2 cihazlarla birlikte kullanıma sunduğu ses tanıma özelliğini geliştiren Google, yapay zeka ile desteklenen bu özellikle artık müzikler daha rahat bulunacak. Yolda yürürken veya herhangi bir yerde gezerken kulağımıza hoş gelen bazı müzikleri bulmak isteriz. Örneğin kahve içmeye bir kafeye gittiniz ve orada çalan şarkı çok hoşunuza gitti. Google yapay zeka sayesinde bu müziği sizin için rahatça bulabiliyor.

Google, yapay zekalı ses tanıma özelliği geliştiriyor

Dinlediğiniz şarkının hangisi olduğunu merak ediyorsanız Google'ın geliştirdiği Ses Arama özelliğinde bazı gelişmeler yaşanıyor. Zira ilk olarak iki yıl önce Pixel 2 cihazlarda kullanıma sunulmuştu. Fakat bu Ses Arama özelliğinin bazı kısıtlamaları bulunuyordu. Yeni gelişmelerle birlikte Ses Arama özelliği daha da kabiliyetli olacak. Şirket blogunda yapılan bazı açıklamalarda ses arama özelliğinin selefine göre daha büyük bir veritabanında arama yapılabildiğini ve bunun da sonuçlara yansıdığına dikkat çekiyor. Google'ın bu ses arama özelliği algoritmasının şarkının popülerliğini tespit etmeye çalıştığını ve bu noktada da yapay zekanın tanımlama için ayrıntılı bir yöntem kullandığını ifade ettiği belirtilmiş.

Ses tanıma özelliğinin gürültülü ortamlarda dahi iyi sonuçlar verdiğini belirten arama devi, sistemin eskisine göre daha kısa bir sürede şarkıları bulabildiğine dikkat çekiyor. Şu an için test aşamasında olan bu güncellemenin tüm kullanıcılar için ne zaman sunulacağına dair bir tarih verilmemiş. Ses arama özelliğinin bu günlerde şarkı bulmak için çok iyi bir teknoloji olduğunu söylemekte fayda var. Ses arama özelliğine benzer birçok uygulama olsa da Google'ın geliştirdiği bu yapay zeka destekli Ses Arama özelliği diğer uygulamalardan daha verimli ve daha hızlı bir sonuç veriyor. Son güncelleme ile daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunacak olan Google, bu güncellemenin ne zaman yayınlanacağını belirtmemiş. Ses arama özellikleri günümüzde birçok müziği anında bulabiliyor. İsmini bilmediğiniz ve hoşumuza giden müzikleri bir uygulama ile bularak bu şarkılara kavuşabilirsiniz. Bu ses arama özelliğinin ilerleyen günlerde daha fazla özellik kazanacağını belirtmekte fayda var. Teknoloji devi Google'ın bu konuda da diğer uygulamalara göre daha iyi olacağını düşünüyoruz.





PAYLAŞ