Google Yapay Zeka Motorunu Açık Kaynaklı Hale Getirdi - Haberler - indir.com

Google Yapay Zeka Motorunu Açık Kaynaklı Hale Getirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-10 16:00:14
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

Google, TensorFlow adlı yapay zeka motorunu açık kaynak hale getirdiğini duyurdu. Google'ın arama sonuçlarını filtreleyen, sesli arama yapabilen ve akıllı e-posta cevapları sunabilen TensorFlow, bundan sonra geliştiriciler için ulaşılabilir hale gelecek.

2. Nesil Machine Learning sistemi olan TensorFlow, birinci nesli olan DistBelief'den 2 kat daha hızlı düşünebiliyor, tercüme yapabiliyor, insan sesini ve görüntüsünü algılayabiliyor. TensorFlow, işe ilk önce bilgisayarın işlemcisini eğitmekle başlıyor ve sonra mobil cihazlarla etkileşime geçebiliyor. 

Google'ın C++ dili ile yazdığı yapay zekayı C++ ve Python dilleri ile geliştirmek mümkün. Açık kaynak olarak sunulduktan sonra bu diller haricinde farklı programlama dilleri ile de geliştirilebileceğini öngörebiliriz. TensorFlow'un açık kaynak haline getirilmesi yapay zeka alanında uygulama geliştirenler için büyük bir nimet olacak.

Google, TensorFlow'u ayrı bir kütüphane, yapay zeka araçları, dersleri ve kolay anlaşılması için örneklerle birlikte açık kaynak hale getirdiğini belirtti. Şuan için bir bölümü açık kaynak hale getirilen sistemin sadece tek bir bilgisayar üzerinde çalışabildiği söyleniyor. Önümüzdeki dönemde pek çok bilgisayarın aynı anda çalışabilmesi için yeni bir versiyonu daha açık kaynak olarak yayınlanacak. 





PAYLAŞ