Google yanlışlıkla akıllı ev aletlerinin ses dinlemesine izin verdi - Haberler - indir.com

Google yanlışlıkla akıllı ev aletlerinin ses dinlemesine izin verdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-05 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google’ın ev asistanı olan Googme Home, birçok kullanıcı tarafından yapılan paylaşımlara göre evdeki diğer sesleri dinlemeye başladı. Google, bunun bir hata olduğunu söyleyerek son yayınlanan güncellemeyi geri çekti. Google’ın ev içinde her türlü desteği sağlamış olduğu sesli asistanı Google Home, son günlerde ilginç bir gelişme ile gündeme geldi. Buna göre birçok Google Home kullanıcısı çeşitli platformlarda yaptıkları paylaşımlara göre cihaz, kullanıcıların dışında ev içinde duyulan diğer sesleri de dinlemeye başlamış durumda.

Google Home, Google Asistan gibi kendisini aktif etmek için kullanıcıdan gelen Hey Google, Google gibi seslere ihtiyaç duyuyor. Ancak kullanıcıların paylaştıklarına göre cihaz, don günlerde bu sesler dışında cam kırılma sesi, alarmlar gibi birçok ince sese de tepki vermeye başladı.

Google Harita'ların yeni özelliği sayesinde kullanıcılar birbirini takip edebilecekGoogle Harita'ların yeni özelliği sayesinde kullanıcılar birbirini takip edebilecek

Google konu hakkında açıklama yaptı

Bir Reddit kullanıcısının paylaşımına göre Google Home, kendisi yemek pişirirken telefonuna bir bildirim gönderdi. Google Home’dan gelen bildirim ise kullanıcının yangın alarmının çaldığını belirtiyordu. Google Home bu noktada dinlememesi pasif sesleri dinlemeye başlamıştı. Google hakkında açıklama yapan bir Google yetkilisi ise bir hatadan ötürü gerçekleştiğini açıkladı. Google adına konuşan yetkililer, son yayınlanan güncelleme ile beraber Google Home’un yanlışlıkla diğer sesleri de dinlemeye başladığını ifade etti. Google’ın yayınlamış olduğu güncelleme de geri çekildi.

Bazı durumlarda oldukça kullanışlı olabileceği düşünülen bu özellik, gizlilik noktasında işlevselliğini yitiriyor. Bununla beraber Google, Google Home’un kullanıcıları yalnızca “uyandırma sözcükleri” söylediği sürece dinleyeceği hakkında söz verirken, yaşanan bu sorun Google’un başına dert olabilir. Google 2019 Nest Secure alarm sistemine gizlenmiş bir mikrofon koyarak kullanıcıların tepkisini toplamıştı. Ancak kullanıcılar Google Asistan’ın bu mikrofonu kullanması için izin sormasına kadar mikrofon kendilerini dinleyip dinlemediklerini bilmiyorlardı.


Resmi olarak tanıtılan Google Pixel 4A özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Google Pixel 4A özellikleri ve fiyatı
Google Play Müzik kademeli olarak durduruluyorGoogle Play Müzik kademeli olarak durduruluyor

PAYLAŞ