Google, Xiaomi Mi Home’un entegrasyon desteğini kesti! Neden? - Haberler - indir.com

Google, Xiaomi Mi Home’un entegrasyon desteğini kesti! Neden?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-03 22:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi’nin sahip olduğu “Mijia 1080p Smart” adlı güvenlik kamerasının büyük bir güvenlik problemi ortaya çıktı. Söz konusu bilgilere göre Mijia 1080p Smart modeli başka kullanıcılara ait olan görüntülerin ele geçirilmesine sebep oluyor. Söz konusu bu durumdan ötürü Google, Xiaomi şirketine sunmuş olduğu Google Home entegrasyon desteğini sonlandırdı. Xiaomi, 2019’un en çok konuşulan şirketlerinden birisi olmaya devam ediyor. Şirketin gerek sunduğu akıllı telefonlar gerekse teknolojik ürünleri ile kullanıcıların yoğun ilgisini görmeye devam ediyor. Ancak yaşanan yeni gelişmelere göre Xiaomi, 2020’nin ilk büyük güvenlik problemi ile karşı karşıya geldi.

Xiaomi güvenlik kamerasında büyük güvenlik açığı

Fiyatı belli olan Xiaomi Watch Color akıllı saat Türkiye’de satılacak mı?Fiyatı belli olan Xiaomi Watch Color akıllı saat Türkiye’de satılacak mı?

Xiaomi’nin yaşamış olduğu bu güvenlik sorunu, Reddit formunda ortaya çıktı. Dio-V adlı bir kullanıcı tarafından servise bazı videolar yüklendi. Bu videolar ile beraber ise Xiaomi Mijia 1080p Smart güvenlik kamerasının yaşamış olduğu büyük sorun ortaya çıkmış oldu. Dio-V, paylaştığı videolarda bazı görüntüler olduğunu ve bu görüntülerin başka kullanıcıların kameralarından alınmış olan görüntüler olduğunu iddia etti. Bu noktada Dio-V’nin elinde birçok ekran görüntüsü yer alıyor. Ortaya atılan iddiaların delillerinin de olduğunu belirtelim. Dio-V tarafından ürünün orijinal de olduğu ve yazılım kod numarasını bile kontrol ettiği belirtiliyor. Xiaomi cephesinden söz konusu güvenlik açığı hakkında bir açıklama gelmemişken, olayın aydınlatılması bekleniyor.

Xiaomi’nin yaşamış olduğu bu güvenlik sorunu Google’ı harekete geçirdi. Xiaomi’nin söz konusu bu kamera modeli Google Home entegreli çalışabildiği için, Google sorun ile beraber Xiaomi’ye vermiş olduğu entegrasyon desteğini bitirdi. Google yaşanan sorunun büyüklüğünden ötürü Xiaomi ile iletişime geçmiş ve çözülmesi için çalışmalara başlamış durumda. Google’ın bu entegre desteğinin kaldırılması sadece Mijia 1080p Smart modeli için değil tüm Xiaomi Mi Home ürünlerini kapsıyor.


Xiaomi, Oppo ve Vivo’nun ortak kablosuz dosya transfer sistemi dünyaya açılıyorXiaomi, Oppo ve Vivo’nun ortak kablosuz dosya transfer sistemi dünyaya açılıyor
Xiaomi güvenlik kameraları korkunç bir hata ile gündemdeXiaomi güvenlik kameraları korkunç bir hata ile gündemde

PAYLAŞ