Google Workspace, iş deneyimi artıran adımlar atıyor - Haberler - indir.com

Google Workspace, iş deneyimi artıran adımlar atıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-02 22:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Birçok şirket, Covid-19 salgınının azaltmasından sonra dahi uzaktan çalışma sistemine devam ediliyor. Bu bağlamda ise insanların işlerine evde olduğu kadar iyi yapmasında yardımcı olacak araçlara sahip olması da gerekir. Bu durumu değerlendiren Google, birçok güncelleme ile beraber Workspace‘i destekliyor.

Google Workspace, profesyonel olma yolunda ilerliyor

İlk olarak ise Google Workspace'in Google Asistan özelliği sonunda beta sürümünden çıkıyor. Asistan artık toplantılara dahil olmak, iş Takviminizde nelerin yer alacağını öğrenmek ve mesaj göndermek için kolay bir şekilde kullanılabilecek. Bu özellik şu an için sadece mobil cihazlarda yer alıyor. Akıllı ekranlarda ve hoparlörlerde ise halen beta sürümü vardır. Google Meet artık çok daha fazla ikinci ekran seçeneğine sahiptir. Meet’te Nest Hub Max dahil herhangi bir akıllı cihazda sohbetlere, anketlere ve soru cevaplara katılabilirsiniz. Video görüşme yapılan bu uygulama, anketler, soru cevaplar ve canlı altyazılar da dahil olmak üzere canlı yayın güncellemeleri de alıyor. Fakat bu özellikler ilk etapta İngilizce, İspanyolca, Almanca, Portekizce ve Fransızca için mevcut olacağını da belirtmek gerekir. Diğer Meet güncellemeleri, mobil döşeme görünümü sunuyor. Bu sayede daha küçük ekranlarda aynı anda daha fazla kişiyi de görmek mümkün olacak. Aynı zamanda mobil görünüme bölünmüş olan ekran ve resim içerisinde resim desteği de eklenmiş olacak. 

G Suite yerini yeni özelliklerle beraber Google Workspace'e bıraktıG Suite yerini yeni özelliklerle beraber Google Workspace'e bıraktı

Google, çalışanların kurumsal ekiplerle etkili ve güvenli bir şekilde iş birliği içerisinde yapmalarına da yardımcı olunacak. Şirket gelecek günlerde Google Workspace Frontline hizmeti kullanıma açılacak. Bu hizmet ekipler için E-Tablolar ve Drive’da özel AppSheet uygulamaları hazırlamanın kolay bir sistemi olacak. Google'a göre ön kısımlarda işlerini daha da düzene koymalarına ve dijitalleşmelerine yardımcı olunacak. Google, bu özelliklerin çalışanlara herhangi bir cihazda ihtiyaç duydukları bilgilere güvenli bir şekilde erişim sağlanacak. 

Dikkatinizi ve zamanınızı yönetme imkanı sunan bir kaç güncelleme daha bulunuyor. Google'ın kısa bir süre önce duyurusunu yaptığı gibi, iş arkadaşlarınıza, toplantılar için ne zaman müsait olduğunuzu aktarmak için çalışma saati ayarlarınızda birden çok bloğu işaretlemeni yeterli olur. Benzer şekilde, yenilenen ofis dışı olayları ekleyebilirsiniz. Bu süre içerisinde toplantı isteklerinin otomatik bir şekilde reddedildiğini belirtmek gerekir. Odak Modu adlı bir olay türü, bildirimlerin sınırlı olduğu zamanlarda blokları ayarlamanıza izin verilecek. Google aynı zamanda size günlerinizi nasıl geçirdiğinizi ayrıntılı hale getirmek için özellik sunacak. Bu sayede Çalışma Alanı uygulamaları paketinde konum göstergeleri sayesinde, iş arkadaşlarınıza ne zaman evde hangi gün ofiste olduğunuzu kolaylıkla bildirebilirsiniz. 

Daha kolay bir şekilde erişim sağlamak için Workspace Essentials‘ta Sohbet, Jamboard ve Takvim görünecek. Çalışma alanı aynı zamanda daha fazla güvenlik aracına sahip olacak. Genişletilmiş Veri Bölgeleri, Workspace müşterilerin verilerin depolandığı coğrafi konumu seçmesine izin verirken, Garantili Kontroller, sağlayıcı erişimini kontrol etme konusunda karar vermelerine yardımcı olacak. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır.



PAYLAŞ