Google, WordPress Web Hikayeleri eklentisini paylaştı - Haberler - indir.com

Google, WordPress Web Hikayeleri eklentisini paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-24 15:30:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Google’ın Web Hikayeleri projesinden bahsedilmişti ve beta sürecinin başladığı duyurulmuştu. Web Hikayeleri eklentisi, Google’ın AMP Projesinden (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) doğan bir hikaye biçimi ve amaç ise mobil odaklı bir format aracılığı ile görsel açıdan zengin hikayeler sunmak.

Beta sürecinde olan WordPress Web Hikayeleri eklentisi nihai sürüme kavuştu. Bununla birlikte Web Creators adında bir topluluk da oluşturulacak.

WordPress için Web Hikayeleri eklentisi, Instagram ve Snapchat ile benzer yapıda çalışırken hikaye içeriği oluşturmak için WYSIWYG arayüzü sağlıyor. Ayrıca bu içerik Google Arama ve Keşfet’te de bulunabiliyor. Eklenti bir süredir beta aşamasındaydı ve 1.0 sürümü artık kullanılabilir.

Google, yapım aşamasındaki yeni Gmail logosunu paylaştıGoogle, yapım aşamasındaki yeni Gmail logosunu paylaştı

Google, kullanıcılara bir fotoğraf kitaplığı ve Coverr’dan ücretsiz stok video sağlamak için Unsplash ile ortaklık yaptı. Bununla birlikte hikaye editörü içerisinde gelişmiş özelleştirme araçları da mevcut: kapsamlı görsel düzenleme yetenekleri, şablonlar, yeniden tasarlanmış görsel medya galerisi, görüntü maskeleme, gradyan düzenleme, kaydedilmiş renkler ve stiller gibi.

Google ilerleyen tarihlerde daha fazla şablon, medya entegrasyonu ve özellik ekleyeceğini belirtti. Buna ek olarak, AMP gibi Web Hikayeleri eklentisi de herkesin katkıda bulunabilmesi için açık kaynaklı.

Şirket Web Creators topluluğu adında yeni bir platform da duyurdu ve şu sözlere yer verdi:

Web için içerik üreten insanların öğrenebileceği, ilham alabileceği ve büyüyebileceği bir yer yaratmayı amaçlıyoruz.





PAYLAŞ