Google Wikipedia'ya milyon dolarlık bağış yaptı - Haberler - indir.com

Google Wikipedia'ya milyon dolarlık bağış yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-23 12:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

İnternet ansiklopedisi Wikiedia’ya, dünyanın en etkin şirketlerinden birisi olan Google tarafından, milyon dolarlık bağış yapıldı.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Google, internet ansiklopedisi Wikipedia’ya yaptığı bağış ile gündeme geldi. Google, daha önce de Wikipedia Vakfı’na büyük miktarlarda bağışta bulunmuştu ve yine bu bağışlarla gündeme geldi. Şimdi bu bağışların üzerine, 2 milyon dolar gibi büyük bir miktar daha eklendi. Google, vakfa verdiği maddi desteğin yanı sıra, farklı alanlarda da Wikipedia’ya destek vereceğini de söyledi. Teknoloji devi bağışla birlikte vakfa makine öğrenimi konusunda kullanılabilmesi için araçlar gönderdi. Makine öğreniminde, bu araçlardan ücretsiz olarak yararlanılabilecek.

Google Duo nedir?Google Duo nedir?

Google Play Store, güvenliği arttırıyor

Google, Wikipedia’ya 10 yıl içerisinde 7.5 milyon dolarlık bağış yaptı

Wikipedia’ya 2 milyon dolar bağış yapan Google, World Economic Forum kapsamında açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamalara göre, Google 10 yıl içerisinde Wikipedia’ya 7,5 milyon dolarlık bağışta bulundu. Google, hedefinin önümüzdeki günlerde vakfa 1.1 milyon daha bağışlamak olduğunu söyledi. Şirket böylece bu yıl içerisindeki toplam bağışını, 3.1 milyon dolar değerine çıkarmak istiyor.

Google Duo nedir?

Bağışlarla birlikte, Wikipedia editörlerinin makine öğrenimi esnasında kullanabilecekleri araçlar da Google tarafından ücretsiz olarak karşılandı. Wikipedia’nın 2017 yılında başlayan Project Tiger projesinin, 2019 yılında hızlanacağı haberi de Google tarafından verildi. Proje kapsamında, Hindistan’ın yerel dillerindeki makale sayısında artış olacak. Sisteme, 10 yeni Hindistan yerel dili eklenecek. İlerleyen zamanlarda da Growing Local Language Content (GLOW-Gelişen Yerel Dil İçerikleri) programı kapsamında, Endonezya, Meksika, Nijerya ve Orta Doğu’daki bazı yerel dillerde desteklenmeye başlanacak. Google, bu kadar bağış yapmalarının nedeni olarak, Wikipedia ile birlikte diğer internet sitelerini idare eden Wikimedia Foundation’ın, yola problemsiz devam etmesini istediğini gösterdi.


İlgili uygulamalar
Google Play Store, güvenliği arttırıyorGoogle Play Store, güvenliği arttırıyor

PAYLAŞ