Google WiFi ağlarınızı yönetmeye geliyor - Haberler - indir.com

Google WiFi ağlarınızı yönetmeye geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-20 10:20:32
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

İnternet ve teknoloji hizmetlerinin gün geçtikçe artmasıyla sunulan hizmetler de değişiyor. Önceleri kablolu internet bağlantısı sağlanırken, şimdilerde ise kablosuz internet yayıncılığı kullanılıyor. Kablolu ağların zaman içinde yerini kablosuz ağ teknolojisine bırakmasının ardından dünya üzerinde kullanılan Wifi zaman zaman aşırı yüklenmelerden dolayı verimliliğini kaybediyor. Teknoloji devi Google'da ağınızı en iyi şekilde dağıtmaya çalışarak akıcılığın sürekli olmasını sağlıyor. Google Wi-Fi yönlendiricisi ile ağınızın nasıl yönetileceğini öğrenmek istiyorsanız, yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kablosuz ağları daha verimli kullanmak için yapılan çalışmalar

Son yıllarda internetin hayatımızın her alanında kullanılmasının ardından özellikle mobil cihazların hayatımıza girmesinin ardından internet kullanım oranı da artmış bulunuyor. İnternet kullanımı son zamanlarda kablolu ağlar üzerinden değil de kablosuz ağlar üzerinden yapıldığından ve kullanım miktarı da her geçen gün daha arttığından dolayı teknoloji markaları kablosuz ağları güçlendirici çalışmalar yapıyorlar. Google'da bu firmalar arasında bulunup Wifi ağlarını güçlendirmek için çalışmalarını hızlandırıyor. Google son yıllarda evinizde kullandığınız kablosuz ağlara yönelik çalışmalar yapıyor. Ağları daha verimli kullanmak için markaların yaptığı çalışmalar arasına Google Wifi adında yeni bir cihaz katıldı.

Google Wifi yönlendiricisinin kullanılma şekli

Geçen yıllarda da aynı mantık üzerine inşa edilen OnHub kablosuz ağ yönlendiricisi, kullanıcının kablosuz ağı en iyi şekilde optimize etmesi ve verimli kullanmasını sağlıyor. Eviniz genişse birden fazla Google Wifi kullanmanız yeterli oluyor. Google Wifi, Wifi AC standardı üzerinde olup, Network Assist ismindeki teknoloji ile bağlanan cihazları belirleyip sinyal kargaşasının önüne geçiyor. Cihaz önem sırasına göre bant genişliklerini ayarlayarak, en önemli olan cihaza en fazla bant genişliğini veriyor. Cihaz gereksiz olarak kullanılan ve aşırı veri tüketen cihazların bağlantılarını tespit ederek kısıtlıyor. Cihaz çocukların cihazlarına günün belli saatlerinde sinyal gönderilmesini de engellediği gibi mobil uygulamasıyla kullanıcıya da kontrol olanağı tanıyor. Cihaz basit ve sade tasarıma sahip olup, satış fiyatı da 129 dolarken, üçlü paketinse 299 dolar olacağı tahmin ediliyor. Siparişler Kasım ayında alınarak, Aralık ayında satışa başlanacaktır.






İlgili uygulamalar

PAYLAŞ