Google Wear OS 3.0 duyuruldu - Haberler - indir.com

Google Wear OS 3.0 duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-19 15:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın bu yıl gerçekleştirilen I/O etkinliğinde Android 12 işletim sistemi sürümü tanıtıldı. Ayrıca Google, Samsung ortaklığı ile yeni Wear OS 3.0 sürümü de duyuruldu. Kullanılan cihazların işlevselliğini önemli seviyede artıracak olan özellikler, akıllı saat pazarını tekrardan hareketlendirebilir. Bu yıl yapılan konferansta Google’ın giyilebilir teknoloji alanındaki planlarına yönelik çeşitli fikirler ortaya çıktı. Wear OS 3.0 sürümünün öne çıkan özelliklerinden birisi de 2.0 sürümünden tam 5 yıl sonra gelen Wear OS’un bu yeni sürümü, Samsung partnerliği ile beraber işlevsellik artıracak yeni özellikler geliyor. Bu durum iki şirketin giderek büyüyen partnerliğini de gösteriyor. Diğer yandan yeni Wear OS, Google’ın işletim sistemi ve Samsung’un giyilebilir teknolojilerinde yıllardır tercih ettiği Tizen üzerine kurulumu yazılımın birleşimi olacak.

Google’ın yenilenen WearOS 3.0 sürümü duyuruldu

Huawei Eyewear II tanıtıldıHuawei Eyewear II tanıtıldı

Samsung ile ortak çalışan Google bu sürümde son çiplerle yüzde otuza kadar performans artışı ve uzun batarya ömründen bahsediliyor. Bu noktada; Daha uzun batarya ömrü elde edebilmek için, işletim sisteminin daha düşük katmanlarını optimize etme üzerine -düşük güç tüketen donanım çekirdeklerinin avantajını kullanarak- çalıştık. Bu, kalp atış sensörünü gün içinde devamlı olarak kullanıp, gece uykunuzu izledikten sonra ertesi gün için yeterli bataryanızın olması gibi kullanışlı optimizasyonları da kapsıyor. Diyor.

Arayüz tarafında yenilenmiş bir navigasyon sistemi kullanılıyor. Ön tarafta Google Pay, Google Maps ve YouTube Music uygulamaları yer alırken, spor noktasında ise uygulamalar için Fitbit optimizasyonu sağlanıyor. Diğer yandan telefona gerek kalmadan Google Maps uygulaması ve çevrimdışı müzik indirmeyi destekleyecek olan YouTube Music ve Spotify yer alıyor. Samsung’un ilerdeki Galaxy Watch modelleri için ise birleşik bir platform üzerinde çalıştığı onaylanıyor. Hali hazırda yer alan ürünlere ise 3 yıl yazılım desteğinin süreceği biliniyor.


OnePlus Watch Wear Os desteğine sahip olmayabilirOnePlus Watch Wear Os desteğine sahip olmayabilir
Huawei Gentle Monster Eyewear II Türkiye'de satışa çıktıHuawei Gentle Monster Eyewear II Türkiye'de satışa çıktı

PAYLAŞ