Google veri analiz şirketi Looker'ı satın alıyor - Haberler - indir.com

Google veri analiz şirketi Looker'ı satın alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-14 21:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google Cloud servisi veri analiz şirketi olan Looker’ın satın alımını çok yakında tamamlayacağını açıkladı. 2.4 milyar dolarlık Looker satın alımı için ortada olan tüm yasal engellen geçiliyor ve yakın zamanda satın alım gerçekleşecek. Google Cloud’un CEO’su olan Thomas Kurian, 9 ay gibi bir süre önce veri analiz şirketi olan Looker’ı 2.4 milyar dolar karşılığında satın almayı planladıklarını ifade etmişti. Salı günü Goldman Sachs Technology and Internet Conference’ta açıklama yapan Kurian, bu noktada Google Cloud’ın bulut teknoloji pazarındaki daha büyük rakiplerini yakalama hedeflerinin olduğunu belirtiyor. Bu kapsamda Amazon ve Microsoft’u yakalamayı hedefleyen şirket genel stratejisi için satın alımın oldukça önemli olduğunu ifade ediyor.

Google Cloud, Looker’ı satın alıyor

Google Gboard emoji çıkartmalarına yenileri ekleniyorGoogle Gboard emoji çıkartmalarına yenileri ekleniyor

Google Cloud’un ana şirketi olan Alphabet tarafından hazırlanmış olan rapora göre 2.4 milyar dolarlık Looker satın alımı için tüm yasal engeller geçiliyor ve satın alımın yakında tamamlanacağı belirtiliyor. Analistler tarafından Looker satın alımının Microsoft, Oracle ve Amazon’da büyük bir etki yarattığı belirtiliyor. Google, ayrıca Looker şirketinin haricinde veri geçiş girişimi olan Alooma, siber güvenlik şirketi Chronicle, dosya depolama şirketi Elastifille ve VMware ortağı CloudSimple’ın satın alındığını da duyurdu. Google Cloud tarafından ayrıca AppSheet’i satın alacağını açıkladı. Bu satın alım ise kullanıcıların mobil uygulama geliştirmelerini kolaylaştıracak.

Alphabet tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda, geçtiğimiz yıl Google Cloud toplam 1 milyar dolarlık bir satın alım gerçekleştirdi. Kurian CEO olarak atandığı zaman analistler, Oracle’deki geçmişi sebebiyle büyük kazanımlar elde edebileceğini ve bu durumun M-A’i stratejisinin büyük bir bölümü haline geleceği belirtilmişti. Kurian’ın şimdiye kadar beklentileri karşıladığı açık bir şekilde gözüküyor. Ancak Kurian’ın sadece satın alımlara bağlı kalmayacakları açıklaması da bulunuyor.


HBAR kripto parası ile Google yeni bir ortaklığa imza attı!HBAR kripto parası ile Google yeni bir ortaklığa imza attı!
Aldığı cezaya itiraz eden Google mahkemeye gidiyor!Aldığı cezaya itiraz eden Google mahkemeye gidiyor!

PAYLAŞ