Google ve Terraria geliştiricisi arasındaki gerginlik büyüyor - Haberler - indir.com

Google ve Terraria geliştiricisi arasındaki gerginlik büyüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-09 10:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google'ın Terraria geliştiricisinin Google hesaplarına engel getirmesinin ardından Terraria geliştiricisi, oyunun Stadia sürümünün iptal edildiğini dile getirdi. 

 

Xiaomi'den Google'a darbe! Google servisleri Çin'de kullanılmayacakXiaomi'den Google'a darbe! Google servisleri Çin'de kullanılmayacak

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Google ve başarılı oyun Terraria'nın geliştirici şirketi arasında geçtiğimiz haftalar içerisinde bir tartışma başlamıştı. Bir kaç saat önce gerçekleşen güncelleme ile beraber gerginlik daha da büyümeye başladı. Ocak ayının son günlerine doğru Terraria adlı oyunun yaratıcılarından biri olan Andrew Spinks'in YouTube hesabı kapatılmıştı. Konu ile ilgili olarak Google'a ulaşmaya çalışan Spinks, maalesef bir karşılık aşaması ve Andrew Spinks'in tüm Google hesapları tamamen kapatıldı. 

Yaşanan bu olayların ardından ise Andrew Spinks, geçtiğimiz saatlerde söz konusu olaylar ile ilgili Twitter üzerinden paylaşım yaptı. Andrew Spinks tarafından aktarıldığı üzere kendisi herhangi bir kuralı ihlal etmediği halde tüm Google hesapları tamamen kapatıldı. 3 haftadır da hesaplarını kurtarmak adına çaba gösteriyor. Fakat bu girişimleri başarısızlıkla sonuçlanmış gözüküyor. Google'ın bu konu ile ilgili herhangi bir harekette bulunmaması sebebiyle de kendisi Terraria'nın Stadia sürümünü iptal ettiğini, müşterilerine ve ortaklarına önem göstermeyen bir şirketle çalışmayacakları belirtildi. 

Olayın ne kadar büyük olduğunu anlamak adına Andrew Spinks, kaybettiği şeyleri de paylaştı. Kendisine ait olan binlerce dolarlık alışveriş yapılmış Google Play hesabı, Google Drive verileri, YouTube kanalı ve hepsinden de kötü olan 15 yıldır kullanmış olduğu mail adreslerini kaybetmiş durumdadır. Son olarak ise önemli bir detay vermek gerekirse, satın aldığı 4K The Lord of The Rings'in de yarıda kaldığını ve bitiremediğini söyledi Andrew Spinks.


Google, sadece 2020 4. çeyrekte 15,2 milyar dolar kar ettiGoogle, sadece 2020 4. çeyrekte 15,2 milyar dolar kar etti
Yeni Google Analytics kurulumu nasıl yapılır?Yeni Google Analytics kurulumu nasıl yapılır?
Google, kullanıcıları takip eden çerezleri kullanmayı bırakıyorGoogle, kullanıcıları takip eden çerezleri kullanmayı bırakıyor

PAYLAŞ