Google ve SpaceX, Stalink projesi başlatıyor - Haberler - indir.com

Google ve SpaceX, Stalink projesi başlatıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-14 13:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok konuşulan isimlerinden Elon Musk'ın sıradışı projesi Starlink, uydu sayısını artırarak daha da büyük bir hal almaya devam ediyor. Bu büyüme diğer teknoloji şirketlerinin de dikkatini çekmiş gözüküyor. Bu şirketler arasında yer alan Google, şirket 12 mayıs perşembe günü, iddialı uydu internet hizmeti Starlink'i, Google'ın bulut altyapısıyla bağlantı sağlamak adına SpaceX ile iş birliği yaptığının bilgisini verdi. Hızlı bir şekilde büyüme sağlayan bulut bilişim pazarında rakiplerini geride bırakmak isteyen şirket, Amazon ve Microsoft gibi diğer teknoloji devlerine karşı önemli bir zafer elde etmiş durumdadır.

Google, SpaceX güçlerini birleştiriyor

SpaceX 60 uyduyu daha yörüngeye gönderdiSpaceX 60 uyduyu daha yörüngeye gönderdi

Ortak bir basın toplantısı gerçekleştiren Google ve SpaceX , uzaydan internet hizmetinin bu yılın ikinci yarısına kurumsal bulut müşterilerinin kullanıma sunulacağını dile getirdi. Başarılı şirket, Starlink uydularına bağlanmak adına, Google'ın veri merkezlerine çeşitli yer istasyonları kuracak. İlk olarak ise New Albany, Ohio veri merkezine kuracak olan yer istasyonu, Starlink uydularıyla direk olarak iletişim kurabilecek. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Google Cloud'un altyapıdan sorumlu kıdemli Başkan Yardımcısı Urs Hölzle, "Dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış kuruluşların, ekiplerini çalışır durumda tutmak için ihtiyaç duydukları kritik hizmetlere sorunsuz, güvenli ve hızlı erişime sahip olmalarını sağlamak için SpaceX ile ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Teknoloji dünyası adına son derece önemli olan bu ortaklık, esasında pek de sürpriz değildir. Başarılı şirket Google, uydularının ve diğer teknolojilerini finanse etmek adına 2015 yılında SpaceX'e 900 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Fakat yapılan yatırımlara rağmen ortaklık Google'a özel bir durum değildir. Microsoft, ekim ayı içerisinde SpaceX’in ağını Azure bulut hizmetine bağlama planlarını dile getirdi. Google ve SpaceX'in ortaklığı karşısında ne gibi işler ortaya çıkacağı şu an için bilinen bir durum değildir. Ancak başarılı bir ortaklık olacağı düşünülüyor. 


Google, kullanıcıları takip eden çerezleri kullanmayı bırakıyorGoogle, kullanıcıları takip eden çerezleri kullanmayı bırakıyor
SpaceX'in Stalink projesi bugün kullanıma sunulduSpaceX'in Stalink projesi bugün kullanıma sunuldu
Google, Earth için geçmişi gösterebilecek bir özellik üzerinde çalışıyorGoogle, Earth için geçmişi gösterebilecek bir özellik üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ