Google ve Samsung arasında gizli bir anlaşma mı var? - Haberler - indir.com

Google ve Samsung arasında gizli bir anlaşma mı var?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-30 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Kendi ekosistem içerisinde Bixby sanal asistan ve Galaxy uygulama mağazasını da kullanmaya devam eden Samsung’a ABD’li şirket Google tarafından cazip bir teklif geldi. Bu teklife göre ise Google Asistant ve Google Play uygulamalarının öne çıkması oldu. Google’ın Android ekosistemini açık kaynak kodlu olarak sunması, bu noktada üreticilere kendi çözümlerini kullanmasına fırsat veriyor. Bu esnek yapısına karşılık kapalı Apple ekosistemine karşı bir avantaj olarak lanse ediliyor. Hali hazırda Android işletim sisteminde Google Assistant dijital asistan ve Play Store uygulama mağazası varsayılan olarak sunuluyor. Bununla beraber üreticiler de kendi çözümlerini geliştirmiş durumda.

Google ve Samsung arasında gizli anlaşma

Android 10 alan yeni Samsung telefon ve tabletlerAndroid 10 alan yeni Samsung telefon ve tabletler

Çinli şirket Huawei tarafında bilindiği üzere ambargo sebebiyle kendi mağazasını geliştirmişti. Xiaomi gibi Çinli üretici şirketler yine kendi dijital asistanlarını ve mağazalarını kullanıyor. Bununla beraber global anlamda en etkili asistan ve mağaza Samsung tarafında oluyor. Samsung’un büyük yatırımlar yapmış olduğu Bixby akıllı asistanı ve Galaxy mağazası tüm cihazlarında bulunuyor. Tablet ve akıllı telefon segmentlerini birleştirdiğinde Android dünyasında Samsung’un etkisi oldukça büyük oluyor.

Bloomberg ve Reuter kaynaklarından gelen iddialara göre Google ile Samsung arasında tam da bu noktada bir görüşme yapılıyor. Google kendi asistan ve uygulama mağazasının Samsung cihazlarında daha fazla öne çıkmasını istiyor. Gelir paylaşım esasına dayanan bu anlaşmada Samsung asistanı ve mağazası doğal olarak arka planda kalacak. Belirli modellerde özel Bixby tuşu bile hazırlayan Samsung’un şimdilik bu teklif karşısında kararsız kaldığı gözüküyor. Samsung’un tereddüt yaşamasındaki en önemli sebep ise genel gidişat ve pandemi sebebiyle akıllı telefon satışlarında yüzde 20 seviyelerinde düşüş yaşaması gösteriliyor.

Bakalım Google ve Samsung arasında gizli geçtiği düşünülen bu anlaşma neticesinde daha ne gibi farklar ve yenilikler olacak göreceğiz.


Alabileceğiniz en uygun fiyatlı Samsung Galaxy modelleriAlabileceğiniz en uygun fiyatlı Samsung Galaxy modelleri
Samsung Galaxy S21'in detayları netleşiyorSamsung Galaxy S21'in detayları netleşiyor

PAYLAŞ