Google ve Microsoft yetkilileri NVIDIA ve ARM anlaşmasını değerlendirdi - Haberler - indir.com

Google ve Microsoft yetkilileri NVIDIA ve ARM anlaşmasını değerlendirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-17 19:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Nvidia Arm anlaşması ile ilgili görüş bildiren Qualcomm firmasının ardından Google ve Microsoft da yetkililerle  görüşme yaptı. CNBC ve Bloomberg'e göre çeşitli bölgelerde araştırma yapmak bağlamında yetkili olan kişilere ulaşan ili teknoloji devi; 40 milyar dolarlık anlaşmanın ARM firmasının işlemci tasarımlarının dağıtımını nasıl değiştireceğiyle ilgili olarak tereddütlerini de dile getirdi. 

Diğer bir açıdan ise Nvidia CEO’su Jensen Huang, Financial Times için yapmış olduğu konuşma sırasında, ARM firmasının açık lisans modelinin korunacağını ve tedarik konusu hakkında herhangi bir şey yapmayacakları gibi bir düşüncelerinin olmadığını dile getirdi. Önceden ise ARM işlemcilerinin piyasadaki akıllı cep telefonların %95 gibi büyük bir oranda olduğu dile getirildi. Dolayısıyla teknoloji alanında hizmet veren firmalar, anlaşma noktasında onay alırsa firmanın işlemcilerinin elde edilmesinin çok daha zor olacağından da endişe ediliyor. 

Google ve Terraria geliştiricisi arasındaki gerginlik büyüyorGoogle ve Terraria geliştiricisi arasındaki gerginlik büyüyor

Nvidia tarafından duruma bakmak gerekirse; en bilindik işlemci tasarım şirketini almalarının kendi işlemleri için firmaya büyük bir katkı sağlamak mümkündür. Fakat Nvidia, Arm firmasının alınmasının yapay zekayı ilerletmek için düşünüldüğünü ileri sürüyor. Bunun yanı sıra tüm işlemcileri ARM tabanlı olan Qualcomm’un yanı sıra; Google ve Microsoft firmaları da iddialara göre kendi ARM tabanlı işlemcilerini getirmeye başladılar.

Nvidia Arm anlaşmasının ardından anlık bir şekilde Birleşik Krallık, Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri gibi farklı bölgelerde yer alan yetkili kurumlar bulunuyor. Böylelikle de anlaşmanın onaylanıp onaylanmayacağını görebilmek için tüm bu araştırmaların bitmesini beklememiz gerekecek.


Google arama sayfasına karanlık mod desteği geliyorGoogle arama sayfasına karanlık mod desteği geliyor
Google Chrome bazı cihazlarda çalışmayacakGoogle Chrome bazı cihazlarda çalışmayacak
Google Stadia'ya bu sene 100'den fazla yeni oyun geliyorGoogle Stadia'ya bu sene 100'den fazla yeni oyun geliyor

PAYLAŞ